2017 m. balandžio 28 d., penktadienis

Substratinis fosforilinimas

Substratinis fosforilinimas Fosforilinimo būdas, kurio metu ATP sintezė yra sujungta su kito didžiaenergio (makroerginio) junginio hidrolize. Substratinio fosforilinimo metu 1 molekulei ATP. Puslapis iš Vikižodyno, laisvojo žodyno.

Substratinis fosforilinimas
Atsipalaiduoja tiek energijos, kiek pakanka keturioms ATP molekulėms susidaryti. Jei fosforilinimui reikalingą energiją teikia. Apibrėžimas , substratinis fosforilinimas vertimo , substratinis fosforilinimas paaiškinti ,, kas substratinis fosforilinimas. Audinių kvėpavimo grandinė, jos I-IV fermentiniai kompleksai ir inhibitoriai.


Substratinis fosforilinimas
Kurios reakcijos yra substratinio fosforilinimo? Kas tai yra substratinis fosforilinimas? Gliukoneogenezė, reakcijų seka, biologinė reikšmė, reaguliaciniai. Kv pavimo metu substratinio ir oksidacinio fosforilinimo būdu pagaminta ATP yra. ATP, kaip energijos šaltinio, gamyba fosforilinimo. Krebso ciklo fermentų, intensyviai vyksta oksidacinis fosforilinimas, β-oksidacija. Didžioji aerobinių ląstelių ATP dalis yra sintetinama oksidacinio fosforilinimo proceso.


Toks fosforilinimo būdas vadinamas substratiniu fosforilinimu. Jei ATP sintezį yra konjuguota su kitu makroerginio junginio (substrato) hidrolize.

Substratinis fosforilinimas
Trigliceridų ir fosfolipidų biosintezė. Pirovynuogių rūgšties aerobine oksidacija `. ATP sintezės būdai: substratinis ir oksidacinis fosforilinimai. Oksidacinio fosforilinimo mechanizmas. Tipinė žinduolių ląstelės mitochondrija yra 0,5-2 µm dydžio.


Mitochondrijų sudėtyje yra apie 65-70 baltymų, 20-35 lipidų ir nedaug DNR, RNR.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas Asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymo vykdymą prižiūri ir kontroliuoja. Rūšis: Įstatymas, Priė...