2017 m. balandžio 25 d., antradienis

Vis tiek kartu ar atskirai

Vis tiek kartu ar atskirai Dalelytė vis visada rašoma atskirai, pvz. Ne aš, ne mes, ne mano, ne tas, ne toks, ne koks, ne visoks, ne kiekvienas; ne vienas, ne penki, ne pirmas, ne visada, ne visai, ne visur, ne tiek, ne taip, ne kitaip. Mes (vis, tiek)______ važiuosime ir lauksime jų grįžtant.

Vis tiek kartu ar atskirai
Kada dalelytė „gi“ rašoma kartu, o kada atskirai su greta einančiu žodžiu? Kai suteikia naują reikšmę, neiginys ne kartu rašomas net su įvardžiais ir. Prieveiksmiai, į kurių sudėtį įeina dalelytės vis ir vien – rašomi vienu žodžiu. Tik su dalelytegidalelytė vis rašoma kartu, pvz. Kaip rašyti: „vis vien“ ar „visvien“, „vis tiek“ ar „vistiek“?


Lietuvių kalbos rašyba ir skyryba, Vilnius, 1992, p. Mane nervina dar vienas kartu ir atskirai rašybos pažeidimas:. Kartu rašomi prielinksniai su sutrumpėjusiomis linksnių formomis, pvz. Visada dviem žodžiais ir atskirai nuo kitų žodžių rašoma per daug, pvz. Suskliaustus žodžius parašykite kartu arba atskirai: 1. Jis (ne pirmas), bet ir (ne paskutinis). Taip yra todėl, kad kai dalelytė gi seka. Perrašykite sakinius, vis parašydami kartu arba skyrium su kitais žodžiais (Patikrinti: I ir II taisyklės).

Vis tiek kartu ar atskirai
Nukirsti tokį medį – (vis, tiek)______ kaip žmogų užmušti!


Sutiksite, kad juoda ir balta tiek kartu, tiek ir atskirai yra - klasika. U999 juoda spalva puikiai dera su visais dekorais: vienspalviais, fantazijos ar medžio. Struktūrinių padalinių pavadinimai, tiek einantys kartu su pagrindinės institucijos pavadinimu, tiek pavartoti atskirai, pradedami rašyti didžiąja raide, pvz. Sutrumpėję žodžių junginiai rašomi kartu.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas Asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymo vykdymą prižiūri ir kontroliuoja. Rūšis: Įstatymas, Priė...