2017 m. gegužės 26 d., penktadienis

Baltijos juros zinduoliai

Baltijos juros zinduoliai Pilkieji ruoniai, Žieduotieji ruoniai, Paprastieji ruoniai ir delfinų. Tai senas pavadinimas – įvairiose kalbose šių jūros žinduolių vardas susietas su paršeliu, gal dėl panašaus jų kūnų apvalumo. Daugybė įvairių gyvių, šaltuoju sezonu paprastai.

Baltijos juros zinduoliai
Biologai teigia, kad rykliai yra nuostabūs gyvūnai. Dauguma ryklių yra svarbūs plėšrūnai, mintantys kitais jūros gyvūnais – nuo kalmarų iki ruonių. Lietuvoje aptinkamos 68 žinduolių (Mammalia) rūšys:.


Kegelrobbe) – ruonių (Pinnipedia) pobūrio jūros žinduolis.

Baltijos juros zinduoliai
Vietinės Lietuvos žinduolių rūšys. Baltijos regione ilgasnukiai ruoniai dauginasi vasarį–kovą. Iš žinduolių jūroje gyvena tik nedideli, delfinams giminingi banginiai, 3 ruonių rūšys. Dugno gyvūnai – apie 1 476 rūšys. JŪROS KIAULĖS ARBA MAŽIEJI BALTIJOS BANGINIAI. Todėl apie stebėjimą papasakojau Sauliui Karaliui, jis nulėkė prie jūros patikrinti informacijos, po geros. Dancige, kuris 1919-1939 metais.


Teminės (pagal mokyklų programas): Lietuvos gyvūnai; įnamiai ir globotiniai bei. Stambūs jūrų žinduoliai – banginiai ir delfinai Baltijoje negyvena, tik užklysta per.

Baltijos juros zinduoliai
Uždraudus chemines medžiagas ir pilkųjų ruonių. Esamas jūros rajono naudojimas. Supaprastintai šią dieną galima vadinti delfino diena, bet. Dėl šiukšlių žūva jūroje gyvenantys organizmai: stambūs žinduoliai, žuvys. Vienas pavyzdžių – kiniškasis krabas, gyvenęs Geltonosios jūros upių.


Tačiau jis išnyko iš anksčiau gyventų teritorijų. Pastarieji žinduoliai yra nekompetentingi kaip ligos sukėlejo rezervu- aras, bet vis. Seniausioms žinomoms žinduolių fosilijoms yra 200 milijonų metų (jūros periodas).

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas Asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymo vykdymą prižiūri ir kontroliuoja. Rūšis: Įstatymas, Priė...