2017 m. gegužės 18 d., ketvirtadienis

Dalelyčių rašyba testas

Dalelyčių rašyba testas Dalelytė vis rašoma atskirai, išskyrus: suvis, užvis, pervis, visgi. Atsakymai pateikti po visų rašybos užduočių. Dalelytė gi su vienskiemeniais nekaitomais žodžiais rašoma kartu, pvz.

Dalelyčių rašyba testas
Su daiktavardžiais, veiksmažodžiais ir jų formomis, būdvardžiais ir būdvardiniais prieveiksmiais neigiamosios dalelytės gali būti. Be, Bežiūri, besakąs, bepasakodamas, begal, bejuok, bemaž, bene, bedugnė. Baranausko „Anykščių šilelis“ (rašyba, skyryba). Dalelytės vien ir pat yra nutolusios nuo žodžių viena ir pats, todėl samplaikos su.
Dalelyčių rašyba testas
Beje, analizuojant rašybos ypatumus, ne, nebe labiausiai tiktų vadinti neiginiais, o ne dalelytėmis, mat tik parašytos atskirai jos priskiriamos šiai.


Prezentacijos, Rašiniai, Referatai, Straipsniai, Taisyklės, Tekstai, Testai, Tyrimai. Kitos kalbos dalys: prieveiksmių ir dalelyčių daryba, vartojimas, rašyba – 2 val. Lietuvių kalbos vartojimo ir rašybos užduotys ir testai aukštesniųjų klasių. Atskirai nuo daiktavardžio dalelytę ne rašome tada, kai ja tik paneigiame daiktavardžiu sakomą dalyką. Nacionalinio diktanto konkurso I turo diktanto tekstas su rašybos ypatumų. Dalelyčių rašyba: Šis žodinis diktantas tiks tiek IX. Ankstesnė prekė PREKĖ 16 52 Kita prekė. TESTAS: dalelyčių rašyba, neiginio „ne“ rašyba priebalsių supanašėjimas, įspraudų skyryba, išplėstinių pažyminių skyryba, sudėtinių sujungiamųjų sakinių.


Dalelyčių rašyba testas
Rinkinyje pateikiami pratimai apima beveik. Aktualūs rašybos dalykai: dalelytės „ne“ rašymas kartu ar atskirai, kaip ją rašyti su. Skaitykime ir mokykimės kurti tekstus. Prielinksnių, jungtukų ir dalelyčių kirčiavimas. Dalelytė yra nekaitoma kalbos dalis, teikianti sakiniams ar jo dalims papildomų prasmių ir atspalvių ( gi, ne, bent, tartum, negi ). Antroji – skaitvardis, jau – dalelytė, griausmai – daiktavardis, užtvinsta. Daro daug sisteminių ir atsitiktinių rašybos ir skyrybos klaidų.


IV klasės testų vertinimo ir atsakymų lentelė. Už kiekvieną teisingą veiksmažodį ir pažymėtą dalelytę skiriama po pusę pupos (4 pupos).

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas Asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymo vykdymą prižiūri ir kontroliuoja. Rūšis: Įstatymas, Priė...