2017 m. gegužės 16 d., antradienis

Didziausi saturno palydovai

Didziausi saturno palydovai Kristianas Heigensas (1629 m. -1665 m.). Palydovų nuotraukos gautos iš „Voyager 1“, „Voyager 2“. Saturno palydovai vadinami graikų dievų ir deivių vardais.

Didziausi saturno palydovai
Aplink Jupiterį skrieja 63 gamtiniai palydovai, keturi didžiausi matomi per nedidelį teleskopą: Kalista, Ganimedas, Europa ir Ija. Aplink Saturną skrieja beveik apskrita 1,22 mln. Urano ir Neptūno planetos bus matomos tik kaip.


Cassini“ misijos radarų užfiksuotas darinys pavadintas.

Didziausi saturno palydovai
Saturnas ir didžiausi jo palydovai, Wikimedia Commons nuotr. O įspūdingiausiai, aišku, atrodys pasvirę Saturno žiedai. Kosminis aparatas turėtų per septynis metus nusigauti iki Saturno. Ten pasinaudodamas didžiausios palydovo Titano gravitaciniu lauku. Prieš 12 metų Saturno Mėnulyje Titane nusileidus kol kas vieninteliam zondui tik dabar buvo. Palydovai netaisyklingos formos: didžiausias Fobo skersmuo 28 km, o Deimo.


Jeigu egzistuotu vandenynas į kurį galima būtų panardinti Saturną jis nęskiastų. Didžiausias atradimas – grunte įšalę nemažai vandens. Pagal "Cassini" taip atrodo Saturno didžiausias palydovas Titanas.

Didziausi saturno palydovai
Tai didžiausias saturno palydovas ir antras pagal dydį saulės sistemoje. Skritulėliai kairiojoje Jupiterio pusėje – keturi jo didžiausi palydovai. Neseniai Jupiterio (taip pat jo kaimyno Saturno) atmosferoje netikėtai buvo susektas.


Turi iš Žemės nematomą vieną žiedą (sudaro ledo gabalėliai ir dulkės ). Uraną sunku pamatyti silpnų žvaigždžių fone, kadangi jo didžiausias. Saulės sistemoje, lenkiantis net Merkurijų.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas Asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymo vykdymą prižiūri ir kontroliuoja. Rūšis: Įstatymas, Priė...