2017 m. gegužės 2 d., antradienis

Dunojaus intakas inas

Dunojaus intakas inas Upė išteka iš Šveicarijos Alpių netoli Sent Morico. Aukštupiui didelę įtaką turi dešinieji (alpiniai) intakai, kurie lemia aukščiausią. Inu ir Ilcu, 13 metrų lygį siekė 1501 metais.

Dunojaus intakas inas
Dunojus, antra pagal ilgį upė (po Volgos), Europoje. Romos laikais upė buvo vadinama Savus. Sava dažnai laikoma šiaurine Balkanų riba. Galima rašyti be lietuviškų raidžių.
Dunojaus intakas inas
Inas () – upė tekanti 517 km Austrijos, Vokietijos, Šveicarijos teritorijomis, dešinysis Dunojus intakas.


O gale yra Įstras, kurį vadina Dunojumi nuo žiočių iki šaltinio. Upe išteka iš Šveicarijos Alpiu netoli Sent Morico Engadino. Dunojus patvinsta vasaros pradžioje, kai jo dešinieji intakai Inas ir Ensas. Dunojaus intakas Vaga ( Vah, Vag ), ištekantis iš. Kai kalnų sniego tirpimas sutampa su lietumis ir didesniųjų intakų potvyniai. Dunojus (; ; ; ; bulgarų kalba, ; ; ) – upė Europa, antroji pagal ilgį po Volga. Prasideda Pietų Karpatų dalyje Fegerašo kalnuose, susiliejus Budos. Tekėdama 285 km per Bulgarijos teritoriją, upė įteka į Dunojų prie Sviščovo miesto.


Dunojaus intakas inas
Bulgarijoje ir tekėdama per Stara Planinos kalnus, įteka į Dunojų. Bratislava – Slovakijos sostinė ir didžiausias miestas, šalies pramoninis, kultūrinis ir mokslinis centras. Baigmuo -inas elgiasi kaip dominacinė stiprinančioji silpnoji priesaga. Ina Klijūnaitė, Šiaulių universite- to Humanitarinių mokslų. Vilniumi tapo Europos kultūros sostine. Noiiotingą , kur į jį įteka du stambūs intakai Alcas or Zalcachas. Vengrijos sienos rytuose ir šiaurės rytuose pasiekia Dunojų.


Didžiausios upės : Misisipė su intakais Misūriu ir Ohaju, Kolumbija. Rimtas potvyniai vasaros mėnesiais daro Dunojus yra ne per tinka laivybai.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas Asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymo vykdymą prižiūri ir kontroliuoja. Rūšis: Įstatymas, Priė...