2017 m. gegužės 16 d., antradienis

Egipto mitologijos dievai

Egipto mitologijos dievai Pateiktas aprašytų egiptiečių dievų sąrašas. Senovės egiptiečiai turėjo apie 200–300 dievų. Graikų dievai buvo nemirtingi laiko atžvilgiu, nors tarpusavio kovose galėjo būti sužeidžiami ir nužudomi. Išskirtinai daug dievų turėjo vandens stichija: Okeanas, upių dievai, nimfos, jūros dievybės, kadangi Graikija. Kiekvienas dievas buvo atsakingas už tam tikrą gyvenimo sritį. Egiptiečių religija buvo politeistinė, jie turėjo daugiau nei 2000 dievų. Jie sudarė tiltą tarp žmonių ir dievų. Iki-dinastiniais laikais jie buvo laikyti tiesiog.


Shu, graik Sos, „tuštuma“, „šviesa“, „pakylantis“) egiptiečių mitologijoje – oro dievas, esantis tarp dangaus ir žemės. Ir per jas ji pagimdė 5 dievus: Ozyris ir Izidė, taip pat Setas, Heru Ur ir Neftidė. Iš pradžių Amonas sukūrė pats save, paskui-pasaulį, dievus ir žmones. Chnumas arba Khnumas – vienas iš seniausių dievų egiptiečių mitologijoje , iš pradžių tapatintas su Nilo ištakomis. Vėliau – vaisingumo ir puodininkystės. Egipto mitologiją, moterų ir vyrų psichologiją, asmenybės.


Deivės kiekvienoje moteryje“ ir „Dievai kiekviename vyre“; o taip pat ir. Egipto dievai, regis, mažai domėjosi juos garbinančių žmonių elgesiu.

Egipto mitologijos dievai
Kai esi didelis senovės gerbėjas ir dar mėgsti mitologiją, savaime suprantama. Egipte astrologija susidomėta prieš maždaug šešis tūkstančius metų. Ra – Saulės dievas ir visų dievų tėvas. Basta – egiptiečių mitologijoje - džiaugsmo ir pramogų deivė, saulės, kačių.


Egiptieciu mitologija: Egiptieciu dievai, Egiptieciu mitines butybes, Izide, Ozyris, Ra, Horas, Imhotepas, Siela egiptieciu mitologijoje, Totas de Saltinis: Wikipedia.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas Asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymo vykdymą prižiūri ir kontroliuoja. Rūšis: Įstatymas, Priė...