2017 m. gegužės 18 d., ketvirtadienis

Hetitų juros dievas

Hetitų juros dievas Hetitai buvo indoeuropiečiai, jie savo valstybę sukūrė gyvenusių hatų teritorijoje. Dievai ir jų trejetas Hetitų dievų panteoną sudaro 1000 dievų. Hetitai – senovės indoeuropiečių tauta gyvenusi Mažojoje Azijoje, tiksliau – jos. Hetitų imperiją, siekusią Egėjo jūrą vakaruose, Eufrato aukštupį rytuose. Aukščiausia dievybė, valstybingumo globėjas ir karo dievas – Tarhunas. Glaukas – jūros dievas, jūreivių ir žvejų globėjas.


Hetitu juros dievas – šiame forume rasi temų, atitinkančių tavo ieškomą žodį.

Hetitų juros dievas
Pasisakyk forume pats ir sužinok kitų nuomonę visais. Ilgą laiką laikyta, kad miestą užėmė ir sugriovė išorės jėgos – jūros žmonės. Amfitritė – jūrų dievo Nerėjo ir Doridės dukra, Poseidono žmona. Pasaulį valdančių dievų elitą sudarė trys dievų generacijos. Hetitai - Senieji Mažosios Azijos ir Sirijos gyventojai, klestėję nuo 1600 iki 1200. Pagrindinis Hetitų žmonių tikėjimo tikslas buvo užsitikrinti derlingumo dievo.


Baalas nugali mylimą Elo sūnų — jūros dievą Jamą. Siu Siumis artimas Dzeusui; dievas raitelis Pirva; mėnulio dievas Kasku; Dievas. Baltijos jūros, Rytų Prūsijos vasaros rytų sienos ir buvusios.

Hetitų juros dievas
Graikų dievų ir mitinių būtybių sąrašas « Alternatyvios istorijos. Manymas, kad Dievas žydus pasirinkęs išrinktąja tauta; žydai turi gyventi pagal. Jūros pakrantėje pastatomi didžiuliai miestai: Biblas, Beritas (Beirutas), Tyras.


Paprastai tai saulės, lietaus, jūros, dan- gaus, kalnų ir upių. Autrimpus – jūros ir didelių ežerų dievas;. Dievų Dievo“, kaip hetitų Alalu, Anu ar pan. Dešinysis Svebų jūros pakraštys skalauja aisčių gentis, kurių papročiai bei. Tešubas, kurio statulėlė rasta Šernuosè (Kla pėdos r.). Tęsiame paskaitų ciklą apie Dievo sandoras, kurį Bernardinų jaunimo. Raudonoji jūra ir praleido žydus,o faraono karius užliejo. Vėliau šita Horebo Kalno dvasia tapo hebrajų semitų dievu, ir galiausiai jie ėmė tikėti.


Palestinos vakarinis sektorius išilgai Viduržemio jūros pakrantės. Tik VIEŠPATS, tavo Dievas, tebūna su tavimi, kaip jis buvo su Moze! Didžiosios jūros krantą Libano link, - kraštą hetitų, amoriečių, kanaaniečių, perizitų.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas Asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymo vykdymą prižiūri ir kontroliuoja. Rūšis: Įstatymas, Priė...