2017 m. gegužės 25 d., ketvirtadienis

Hortenzija lauke

Hortenzija lauke Ne visi žino, kad Lietuvos pietryčiuose ar Šiaurės Lietuvoje patartina auginti tik ant pirmamečių ūglių žydinčias hortenzijas. Vasarą hortenzijas patartina laikyti inspekte arba lauke pusiau pavėsyje, sukasus puodus į žemę. DELFI - Visą vasarą ir net rudens pradžioje hortenzija puošė gėlyną.

Hortenzija lauke
Ar reikia tręšti lauko augalus rudenį? Didžiausio sodininkų dėmesio nusipelnė didžialapė hortenzija. Jos žiedai ir žiedynai tokie stambūs, kad gali uždengti visą lapiją. As hortenzija turiu lauke pasodinus, bet man su ja nesiseka jau kelis metus auginu o ji nezydi, kiek zinau jeu trasu truks tai ziedai is melynu.
Hortenzija lauke
Tinka sodinti sode arba auginti vazone terasoje ar balkone.


Didžialapės žiemoja lauke pridengtos, šluotelinių ir. Nedaugelis dekoratyvinių krūmų turi tokius puošnius žiedynus kaip hortenzija. Hydrangea paniculata, гортензия метельчатая. Laukinė šluotelinė hortenzija sutinkama Tolimuosiuose Rytuose. Hortenzijų žiedų žavesys užburia ir nepalieka abejingų. Laimei, šių augalų auginimas nėra sudėtingas, todėl kiekvienas galės savo želdyną praturtinti šiuo nuo. Ar baltais, ar spalvotais – jau jūsų pasirinkimas, veislių būna pačių įvairiausių.


Todėl šiai gėlei reikia užtikrinti gerą patalpos apšvietimą.

Hortenzija lauke
Gal tiesiog priežiūrą, nes hortenzijų kaip nors ypatingai nesuformuosi, jos turi savo formą ir auginamos dėl. Kur ir kaip sodinti didžialapę hortenziją, kad ji išliktų mėlyna. Kai kas praktikuoja pavasarį, birželio mėnesį hortenzijas sodinti tiesiog be vazonų į lysvę lauke, kuri paruošiama iš durpinės žemės. Augimo sąlygoms hortenzijos nėra labai jautrios, tačiau joms labiausiai tinka: – derlingi, lengvesni, rūgštoki (pH 4,5–6) dirvožemiai, dalinis pavėsis;. Dekoratyvinius vandens telkinius, lauko baldus – viską reikia.


Iš jautresnių augalų yra hortenzijos – jų šakeles reikėtų patrumpinti, kaip ir.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas Asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymo vykdymą prižiūri ir kontroliuoja. Rūšis: Įstatymas, Priė...