2017 m. gegužės 3 d., trečiadienis

Kam naudojamas smelis

Kam naudojamas smelis Smėlis – nuosėdinė uoliena, sudaryta iš nuotrupinių dalelių. Gal kas dar zinote pavadinimu , ir gal zinote kam dar reikalinga smelis statyboje? Gal ir kokie fabrikai naudoja smeli, gamindami kokias dideles.

Kam naudojamas smelis
Maltas kvarcinis smėlis yra naudojamas gaminant stiklo pluoštą, skirtą izoliavimui, sutvirtinimui armavimui. Krištolinį stiklą: stalo indai, vazos, dekoracijos. Smėlis, kaip ir žvyras, yra viena iš populiariausių iškastinių žaliavų Lietuvoje.


Smelis naudojamas betono gamyboje, keliams tiesti, statyboms, silikatinėms plytoms gaminti, vaikų žaidimo aikštelėse.

Kam naudojamas smelis
Pagal naudingumą (vertę ir panaudojamumą) svarbiausios naudingosios iškasenos naudojamos. Taip pat kvarcinį smėlį galima naudoti. Gerai, jei turi koki sena kompresoriu, lieka tik pistoleta su smelio. Gal gali paaiskint kam naudojamas smelevimas, ka siuo darbu pasiekiame? Kam bus naudojamas Šventosios uosto smėlis nuotrauka, foto. Priekrantės žvejai bando atkreipti valdžios dėmesį į Šventosios pakrantės. Keramzitas naudojamas statyboje konstrukcinių elementų gamybai kaip.


Europos šalių keramzito žvyras ir smėlis plačiai naudojamas statyboje. Nuo dabar Švedija garsės savo smėliu vaikams.

Kam naudojamas smelis
Pasak palangiškio Viktoro Butavičiaus, jau prarasta 10-15 ha. Vien lietuvoje jie dengia per 30 % visos šalies teritorijos. Dažniausiai naudojamas 10-20 cm smėlio sluoksnis. Smėlio-žvyro pagrindai turi būti taip sutankinami, kad būtų pasiektas sutankinimo rodiklis DPr, ne mažesnis.


Vaizdo įraše tikinama, kad tai vis dar 98 proc.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas Asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymo vykdymą prižiūri ir kontroliuoja. Rūšis: Įstatymas, Priė...