2017 m. gegužės 24 d., trečiadienis

Lapiniai sukulentai

Lapiniai sukulentai Pasaulyje priskaičiuojama daugiau nei 10 tūkstančių sukulentų rūšių. Lapiniai sukulentai kaupia vandens atsargas storuose, sultinguose lapuose. Kartą palaistyti, jie gali išgyventi kelias savaites ar net mėnesius.

Lapiniai sukulentai
Pagal tai, kur kaupiamas vanduo, skiriami stiebiniai ir lapiniai sukulentai. Būna lapiniai, stiebini ir šakniniai. Kauno botanikos sode sukaupta ir šalčiui atsparių. Tai įvairūs alijošiai, agavos, storalapiai, avortijos, kalankės, litopsai ir kt.
Lapiniai sukulentai
Sugebėję išgyventi sudėtingomis sąlygomis, sukulentai turi sąvitą medžiagų apykaitą.


Sukulentai tiesiog fantastiškai atrodo jaunosios puokštėje ar jaunikio švarko atlape. Visi sukulentai paprastai mėgsta maudytis saulės spinduliuose. O namai tai atrodo gerai :D Kadangi kaktusai dabar kieme, o ant palangių likę tik vosokie lapiniai sukulentai, tai neapkrauta. Visos avortijos (Haworthia) auginamos dėl gražių skrotelių ir kerelių kaip lapiniai sukulentai. Nesunkiai pražysta, bet žiedai nėra puošnūs. Daugeliui subtropinių augalų — kaktusams ir kitiems sukulentams, chlorofitui. Rūšis šioje grupėje, kaupti ir saugoti drėgmės storio lapų, kurie surinktų lizdo, o stiebas dažnai sumažintas.


Kaktusus ir kitus sukulentus statykime prie pat lango stiklo, kad.

Lapiniai sukulentai
Sukulentai labiau mėgsta sausesnę žemę, o nuolat drėgna žemė netgi gali būti. Visus tris žiemos mėnesius šilokai, sukulentai ir kaktusai, jei laikomi 8–10 °C. Pavyzdžiui, perdžiūvusio dirvožemio nepakenčia vieni gražiausių lapinių augalų. Dauguma storlapinių yra daugiametės žolės, sausringų augimviečių lapiniai sukulentai. Lapai be prielapių, stori, mėsingi, sultingi (Galinis, 1984).


Jei bonsų formavimas jūsų nedomina, galima fikusui leisti augti laisviau ir džiaugtis vešlia šio lapinio augalo lapija, išaugančia iš egzotinės. Lapiniai augalai savo spalva ir forma gali puošti balkoną visus metus. Balkone galima sukurti nedidelį alpinariumą iš sukulentų ir kalnų. Raminantį ir stimuliuojantį gėlių ir lapinių augalų kvapų poveikį. Tinka kaktusams ir sukulentams auginti bei persodinti, sodinamajai žemei papildyti ir pagerinti. Siaip lapiniai sukulentai ir kaktusai nera tiesioginiai saules sviesos megejai.


Taigi, jei kambaryje pakanka sviesos, gali meginti.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas Asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymo vykdymą prižiūri ir kontroliuoja. Rūšis: Įstatymas, Priė...