2017 m. gegužės 28 d., sekmadienis

Lazdynu auginimas ir prieziura

Lazdynu auginimas ir prieziura Riešutai, lazdynų sodinimas, lazdynų priežiūra, lazdynų veislės, lazdynų ligos. Lazdynai žinomi ir auginami kelis tūkstančius metų. Susije straipsniai: Kaip įkurti biohumuso gamybos verslą?

Lazdynu auginimas ir prieziura
Prieš sodinant lazdyną, duobę reikia iškasti tokio gylio, kokio yra vazonas, kuriame jis pasodintas. Amšiejus žino būdą, kaip padidinti lazdynų derlių ir jums pasiūlys juo pasinaudoti. Dar jis patars, kaip lazdynus apsaugoti nuo vaisėdžio ir monilijos, kurei taip. Lazdynus lengva auginti, jie šalčiui atsparūs, greitai auga, pakenčia ir dalinį pavėsį.


Lazdynu auginimas ir prieziura
Ciklamenas: auginimas ir priežiūra namų sąlygomis. Rimas Norus apie riešutmedžių priežiūrą ir auginimą iš savo praktikos jau galėtų. Smagu čia būti, kai lenkiasi lazdynų šakos nuo riešutų. Noraus, mintį auginti lazdynus davė bitės. Jo tėvai jau 46 metai Alytaus rajone turi didžiulį bityną. Rimui bičių priežiūra nuo vaikystės.


Lazdynų lapus mėgsta kenkėjai polifagai – lapinukai. Vertėtų auginti stambiavaisius lazdynus, kurie nenušąla per šaltąsias žiemas, bei. Rudenį, ką tik pasodinti lazdynai patrumpinami iki 20 - 25 cm.

Lazdynu auginimas ir prieziura
Jeigu stiebų daug, jie tvirti ir sveiki, lazdynus nupjaukite tik iki 50 cm. Romas Vrublevskis rodo ir pasakoja kaip gražiai ir. Viskas apie riešutus, sodinimą, auginimą ir valgymą. Lazdynas (Corylus) – 2-10 m aukščio beržinių šeimos daugiametis krūmas ar medis, lietuvių kalboje. Priežiūra: lazdynai nereikalauja daug priežiūros, tačiau, įdėjus darbo, derlius gali.


Auginant lazdynus mažuose plotuose, patartina juos formuoti medelio forma. Netoli Marijampolės graikinių riešutmedžių plantaciją turintis sodinininkas lietuviams siūlo verslą – auginti riešutmedžius. Ji labai džiaugiasi, kad auginti graikinį riešutmedį nesudėtinga:. Lazdyno riešutai stiprina žarnyną, skatina lytinį bei protinį aktyvumą. Jeigu nusprendėte auginti lazdyną, geriau nusipirkite kultūrinės veislės medelį. Riešutų auginimo verslo niekada neatsisakys.


Riešutmedžių auginimas – nauja sritis ne tik Dzūkijos regione, bet ir šalyje. Tad neatrodo keista, kad jų augintojas. Babtų medelyne auginami ir parduodami geriausių veislių lazdynų sodinukai.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas Asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymo vykdymą prižiūri ir kontroliuoja. Rūšis: Įstatymas, Priė...