2017 m. gegužės 18 d., ketvirtadienis

Reformacija ir kontrreformacija

Reformacija ir kontrreformacija Reformacija – Vokietijoje prasidėjęs ir didesnėje Europos dalyje XVI a. REFORMACIJA IR KONTRREFORMACIJA EUROPOJE. Užduotis: Koks visuotinai paplitęs Europoje reiškinys pašiepiamas XVI a.

Reformacija ir kontrreformacija
Pamokos situacija: Ši pamoka yra pirmoji (įvadinė) VI skyriaus ,,Naujas pasaulio vaizdas“. Introduction to the Protestant Reformation 1-4 (4 dalis - kontrreformacija) 4x8-11 min. Temoje vaizduojamas reformacijos plitimas Europoje, pristatomi žymiausi naujų protestantiškų tikėjimų atstovai Europoje ir Lietuvoje, atskleidžiamas jų. Minėtame Vyriausybės patvirtintame Reformacijos 500-ųjų metinių minėjimo.
Reformacija ir kontrreformacija
Work about music within period of reformation and contreformation and how did it shape history of music. Ir didžioji, ir mažoji raidė nebūtų laikoma klaida, žr. Valstybinės lietuvių kalbos komisijos 1997 m. Katalikams ir protestantams varžantis dėl įtakos visuomenei, XVI a. Laida apie Lietuvos reformaciją, dvi jos bangas 16 -17 a. Apie iškiliausią pirmosios reformacijos bangos veikėją.


Konferencijos siekis – apžvelgti Reformacijos raišką Prūsijos ir Lietuvos. Psl 190; LDK visuomenės edukacija ir politinės tautos savimonė.

Reformacija ir kontrreformacija
Anksčiausiai jos pradėtos leisti Prūsijos Hercogystėje. Kontrreformacija Lietuvoje buvo vykdoma griežtai ir žiauriai. Pagrindinis dėmesys reformacijai - kontrreformacijai. Miestiečių ir valstiečių kasdienybė. Kartojimo užduotis Agento, kurį pasamdė ponas X. Iš istorijos žinome, jog Lietuvoje nugalėjo kontrreformacija.


Vakarai atsakė reconquista, į Katalikų Bažnyčios krizę atsakė reformacija ir kontrreformacija, po kurių radosi Apšvieta. Taigi reformacija daugelio žmonių akimis buvo tik konfesinis reiškinys. Lietuvos istorija – Vasario 16-oji ir laikinoji vyriausybė – Rezistentinis (partizaninis ir disidentinis) judėjimas – Kovo 11-.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas Asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymo vykdymą prižiūri ir kontroliuoja. Rūšis: Įstatymas, Priė...