2017 m. birželio 27 d., antradienis

Justinas marcinkevičius eilėraščiai

Justinas marcinkevičius eilėraščiai Atsiklaupęs prieš altorių, Prieš Švenčiausį pagarboj, Nuraminti širdį noriu, Dievo amžinoj globoj. Justinas Marcinkevičius, Carmina minora, Vilnius:. Justino Marcinkevičiaus eilėraščiai iš knygos „Amžino rūpesčio pieva“.

Justinas marcinkevičius eilėraščiai
Baikšti mergaitė basa sustoja ant žarijų. Kaip virpa jos liesi petukai ir kaip aukštai jos akys. Toliau vartydamas ir skaitydamas radau žiupsnelį eilėraščių, kurie verti publikacijos.


Tiesiog paskatinta vienoje temoje parašyto eilėraščio, pagalvojau, kad būtų.

Justinas marcinkevičius eilėraščiai
Taip pat buvo užrašų sąsiuvinių ir. Bėgsiu tėvelio pašaukt: Reikia tą vilką nušaut. Vilkas baisus ir nedoras, Didelis, piktas ir storas. Poeto, prozininko ir dramaturgo Just. Marcinkevičiaus kūryba sovietinės santvarkos laikais atliko svarbią lietuvių tautinės kultūros ir savimonės saugojimo.


Pabėgau nuo daiktų, šaltų ir įkyrių. Analizės, Kalbos ir literatūra, Lietuvių kalba, J. Vilnius : Valstybinė grožinės literatūros leidykla, 1963. Jau pats eilėraščio pavadinimas nusako šio ryšio stiprumą: žolė yra suasmeninta.

Justinas marcinkevičius eilėraščiai
Eilėraščio pavadinimas netiesiogiai nurodo temą. Takas – tai lyg individualizuotas kelias, kuris veda į asmenišką vietą. Manau, kad kiekvieno (o ypač kuriančio) žmogaus tikslas – būti suprastam ir pačiam.


Tai internetinis projektas, skirtas pagerbti ir įamžinti Justiną Marcinkevičių ir jo atminimą, nuopelnus kalbai, literatūrai ir visai lietuvių tautai, taip pat pateikti visą. Jis yra Didžiojo Lietuvos kunigaikščio Gedimino I ir. Kolegė Elžbieta Banytė dalijasi gerąja patirtimi: marcinkevičius.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas Asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymo vykdymą prižiūri ir kontroliuoja. Rūšis: Įstatymas, Priė...