2017 m. liepos 15 d., šeštadienis

Gaminiu pavadinimai

Gaminiu pavadinimai DĖL MAISTO GAMINIŲ PAVADINIMŲ RAŠYMO. Valstybinė lietuvių kalbos komisija, atsižvelgdama į vartosenos. Gaminių pavadinimai, ypač reklamoje, etiketėse ir pan.

Gaminiu pavadinimai
Palangos duona, M ū s ų kefyras, sūris GERMANTAS. Gaminio priklausymą tam tikrai rūšiai ar klasei tiesiogiai nusakantys pavadinimai yra bendriniai. Nauji gaminių pavadinimai ir techniniai aprašymai. Tik lietuviškų gaminių pavadinimai patys geriausi.
Gaminiu pavadinimai
Produktų, gaminių ir paslaugų klasifikatorius (PGPK 2016) parengtas pagal ES produktų pagal veiklos rūšį klasifikatorių (CPA 2.1 ver.) ir ES.


Jeigu gaminio ar paslaugos neįmanoma klasifikuoti pagal Klasių sąrašą, Aiškinamąsias. Priimami dokumentai leidimams įvežti (išvežti) gyvūnus, jų dalis ir gaminius iš jų. Pasak VMVT pranešimo, patikrinimų metu prekybos įmonėse buvo atrinkti 32 pavadinimų duonos ir pyragų gaminių mėginiai ir ištirti. Su kabutėmis ar kitu šriftu rašomi simboliniai pavadinimai, įeinantys į prekių pavadinimą. Taip pat išskiriami simboliniai patiekalų ar gaminių pavadinimai, pvz. Simboliniai pavadinimai gaminį išskiria: bandelė „Rytas“, majonezas. Garantuotų tradicinių gaminių pavadinimai registruojami Garantuotų tradicinių gaminių registre. Užregistruoto produkto etiketėje turi būti nuoroda šis ženklas.


Gaminiu pavadinimai
Daugelio ŠVOK skirtų gaminių pavadinimai unifkuoti Europoje. ISOVER gaminiai nemetalinių ortakių gamybai iš specialių mineralinės vatos plokščių. Prie realizuojamų tauriųjų metalų ir brangakmenių gaminių turi būti pritvirtinta etiketė, kurioje būtų nurodyta tauriojo metalo pavadinimas, gaminio masė ir praba. Pieniška dešra“ ir „Pieniškos dešrelės“ - tradiciniai geros kokybės mėsos gaminių pavadinimai. Lietuvos Standartas nustato, kad taip vadinami gaminiai privalo. Visuotinai suprantami tabako gaminių pavadinimai: cigaretės, cigarilės.


Iš viso ekspertai vertino 112 gaminių paraiškas. Juridinio asmens pavadinimas turi būti sudarytas laikantis lietuvių bendrinės. Mokesčio už aplinkos teršimą apmokestinamųjų gaminių atliekomis. Prekybos centruose pirkėjus bandoma patraukti įvairiais būdais. Vienas jų – specialūs gaminių pavadinimai. Gamintojai teigia, kad „tarybinis“. Mėsos gaminiai yra be konservantų, naudojama tik Lietuvoje augintų galvijų ir kiaulių mėsa. Cembrit“ fasadinių plokščių klasifikavimo sistemą, leidžiančią jums ir jūsų klientams kuo geriau pasinaudoti šių plonų ir lengvų.


Ne išimtis ir antrinių pakuočių ženklinimas – kadangi spausdinami brūkšniniai kodai ir gaminių pavadinimai keičiasi dažnai, čia bendrovė renkasi modernias.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas Asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymo vykdymą prižiūri ir kontroliuoja. Rūšis: Įstatymas, Priė...