2017 m. liepos 13 d., ketvirtadienis

Griauciu skersaruoziai raumenys

Griauciu skersaruoziai raumenys Griaučių skersaruožiai raumenys sudaryti iš ilgų, ruožuotų (dėl aktino ir miozino siūlų), daugiabranduolių, cilindro formos ląstelių. Skersaruožis raumeninis audinys, griaučių raumeninis audinys - audinys, sudarantis skersaruožius raumenis. Audinio pavadinimas kilo dėl aktino ir miozino. Skiriami trys raumenų tipai: skersaruožiai raumenys, lygieji raumenys ir širdies skersaruožiai raumenys. Skirtingų raumenų tipų raumenys atlieka skirtingas. Atsakingi už: Žarnų peristaltika.


Kraujagyslių siaurėjimą ir išsiplėtimą. Jų dėka organai funkcionuoja ir miegant. SKERSARUOŽIŲ GRIAUČIŲ RAUMENŲ FUNKCIJOS. II dalis, vizualiai pateikiami griaučių skersaruožiai raumenys. Dalykai: Gamtamokslinis ugdymas. Judėjimas - tai pagrindinė gyvų organizmų savybė, o raumenims priklauso pagrindinis. Susitraukdami raumenys stumia kraują venomis aukštyn link širdies.


Raumenys skirstomi į lygiuosius, griaučių (skersaruožius) ir širdies raumenis. Kiti raumenys yra valingi, vadinamieji skersaruožiai. Reikalingas kaulams, dantims, kraujo krešėjimui, raumenų susitraukimui ir nervinio. IRDIES IR KRAUJAGYSLIŲ SISTEMA. Tilte esantys galvinių nervų branduoliai: 1) trišakio nervo motorinis branduolys, kurio neuronų aksonai įnervuoja kramtymo raumenis; 2) trišakio nervo. ANGLIAVANDENIAI yra smegenų ir raumenų ląstelių energijos šaltinis. Skersaruožiai griaučių raumenys formuojasi iš paašinės somitų ir somitomerų. Tai padeda eikvoti energiją, teigiamai veikia širdies, kraujagyslių, kvėpavimo, raumenų bei nervų Tinkamas mitybos režimas-.


Nariuotakojų ramenys skersaruoziai. Jų raidoje skiriamas plėvinių, kremzlinių ir kaulinių griaučių stadijos. Kirmelių lygieji raumenys suaugę suję oda ir sudaro odos bei raumenų maišelį. Amžiniai griaučių skersaruožių raumenų kitimai. Lygiųjų raumenų susitraukimo mechanizmas.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas Asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymo vykdymą prižiūri ir kontroliuoja. Rūšis: Įstatymas, Priė...