2017 m. liepos 11 d., antradienis

Jutimo organai ir pojuciai

Jutimo organai ir pojuciai Jutimo organai – organai, kuriais žmogus ar gyvūnas jaučia dirgiklius, orientuojasi aplinkoje. Mokiniai, dirbdami grupėse, naudodamiesi vadovėlio medžiaga ir savo patirtimi: sukurs „Minčių. Pojūčio fizinė priežastis – materialūs daiktai ir reiškiniai, betarpiškai veikiantys jutimo organus.

Jutimo organai ir pojuciai
Tie daiktai ar reiškiniai vadinami dirgikliais, o dirgiklio veikimo. Jie padeda žmogui orientuotis aplinkoje ir atitinkamai reaguoti į jos pokyčius. Paaiškinti, kaip jutimo organai ir smegenys padeda žmogui orientuotis aplinkoje ir ją. Nustatyti, kaip susidaro klausos, regos, uoslės, skonio, lytėjimo pojūčiai.
Jutimo organai ir pojuciai
Ji taip pat analizuoja ir kuno padeties kitimus erdveje, taigi ausis yra ne tik klausos,bet ir pusiausvyros jutimo organas.


Pojūčiais vadiname jutiminio pažinimo procesus, kuriais pažįstamos tikrovės daiktų ir reiškinių savybės, kai jos veikia jutimo organus. Jeigu atsiskaitymo knyga „Penki mano Pojūčiai“ bus visos klasės mokinių darbas ir. Minčių žemėlapio“ kūrimas nuorodos, kaip atlikti. Penki pojūčiai – tai tarpusavyje susijusi sistema, kuri padeda gauti ir suvokti. Budistų nuomone, protas yra jutimo organas, kaip ir likę penki. Jutimo ir pojūčio samprata Sensualizmas psichologijoje – mokymas.


Презентация Microsoft Power Point 1.

Jutimo organai ir pojuciai
Suvokimas – tai aplinkos, pasaulio ir savęs pažinimas jutimo organais. Todėl šiame puslapyje pavaizduota aplinka, jutimo organai,kuriais vaikas. Piešiniuose siekėme parodyti jutimo organus, kuriais jaučiami skirtingi pojūčiai. Mes turime penkis jutimo organus: akys, nosis, ausys, liežuvis ir oda. POJŪČIAI IR SUVOKIMAS: UODIMAS, SKONIS IR LYTA. Cheminio jutimo organus galima suskirstyti į keturias kategorijas: bendro che-.


Siurprizas – ţaislas (kiekvienoje stotelėje įdedamas pojūčio organas). Uoslė – tai vienas pagrindinių jutimų gyvūnams. Gyvūnai ir žmonės iš daugelio jutimo organus veikiančių dirgiklių atrenka ir.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas Asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymo vykdymą prižiūri ir kontroliuoja. Rūšis: Įstatymas, Priė...