2017 m. liepos 20 d., ketvirtadienis

Kaip lietuvoje isgaunama nafta

Kaip lietuvoje isgaunama nafta Kinijoje nafta buvo išgaunama išgręžus bambukinius gręžinius. Lietuvoje išgauta 102040 tonų naftos, o 2013 m. Nafta iki šiol išgaunama tik iš telkinių, esančių sausumoje.

Kaip lietuvoje isgaunama nafta
Tiesa, kur kas mažesniais kiekiais nei Artimuosiuose Rytuose. Deja, tai patenkina vos 5 % šalies. Norvegijoje vien per metus išgaunama per 116 mln. Skaičiuojant aritmetiškai, išgaunamų išteklių.
Kaip lietuvoje isgaunama nafta
Gamykloje iš naftos gaminamas benzinas, dyzelinas, aviacinis kuras, automobilinės dujos, kuras katilinėms ir kiti produktai.


Kuro Kainos - Naftos, Benzino, Dyzelino Kaina. Regione išsiurbiama trečdalis naftos per dieną išgaunamos pasaulyje. Nereikėtų pamiršti, kad naftos gavyba sutelkta 6 proc. Tai, ką vadiname nafta ir gamtinėmis dujomis (angliavandeniliai), susidaro iš. Geonafta“ nuo to laiko jau išgavo 390 tūkst. Naftininkų duomenimis, sausumoje nafta dar gali būti.


Matonienės, dalį surinktų mokesčių siūloma skirti savivaldybėms, todėl mokesčiai už išgaunamą naftą ir dujas. Visą išgautą naftą bendrovė „Manifoldas“ eksportuoja.

Kaip lietuvoje isgaunama nafta
Vyriausybė tokį leidimą suteikė Nyderlandų bendrovės „KS Energy” valdomai. Pabrėžiama, jog mūsų šalyje išgaunama nafta pasižymi puikiomis savybėmis: joje nėra sieros. Naftos ir gamtinių dujų ištekliai, susikaupę natūraliose struktūrinėse kaupvietėse, yra palyginti lengvai išgaunami tradicinėmis šiuolaikinėmis technologijomis. Nors Lietuva negali ypatingai pasigirti žemės gelmių turtais, tačiau ir tokios.


Dažnai girdime, kad Lietuva neturi naftos ir mineralinių išteklių, todėl ir yra neturtinga. Lietuvos sausumoje prognoziniai išgaunami naftos ištekliai. Daugiausia išgaunama žvyro, dolomito, durpių, klinčių. ENERGETIKOS IR NAFTOS SEKTORIŲ PLĖTRA LIETUVOJE IR EUROPOJE. Baltijos jūroje išgaunami tradicinių ir išsklaidytųjų angliavandenilių ištekliai.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas Asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymo vykdymą prižiūri ir kontroliuoja. Rūšis: Įstatymas, Priė...