2017 m. liepos 3 d., pirmadienis

Lasteles organoidai

Lasteles organoidai Ląstelės organoidai – subląstelinis, membranos apsuptas funkcinis vienetas, esantis ląstelės viduje. Ląstelės atradimui didelės reikšmės turėjo mikroskopo išradimas. Pagal principinę ląstelės struktūrą skiriami prokariotai ir eukariotai.

Lasteles organoidai
Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos. Peršokti į: navigacija, paiešką. Apibūdinti ląstelės pagrindinius organoidus ir paaiškinti jų funkcijas Prieš pradedant nagrinėti ląstelę ir jos organoidus, vertėtų žinoti. Eukariotinės ląstelės savo sandara yra didesnės bei sudėtingesnės.


Lasteles organoidai
Augalinė ląstelė turi celiuliozinę sienelę. Gyvūninė ląstelė turi centrioles. Ląstelės dalijimosi metu (mejozė arba mitozė) visos vidinės ląstelės membranos išyra, o jų sudedamosios dalys. Organoidai, apsupti dviguba membrana. Tai yra ląstelės viduje membrana, apibrėžta struktūra, atliekanti tam tikras gyvybiškai svarbias funkcijas. Citoplazmoje išsidėstę įvairūs organoidai, kuriuos galima. Ląstelių lygiu daugintis dalydamiesi gali tokie organoidai kaip.


Prokariotinės ir eukariotinės ląstelės. Kiekvienam augalo sandaros lygiui skirtas atskiras skyrius. EUKARIOTINIŲ LĄSTELIŲ YPATUMAI. Didesnės ir sudėtingesnės sandaros už prokariotines;. Navikas iš neurolemos (nervinės skaidulos dangalo) ląstelių. Pagrindinės temos: ląstelės tyrimų istorija, pagrindinės tyrimų kryptys ir metodai, ląstelės cheminė sudėtis, membranos sandara ir veikimas, ląstelės organoidai.


Sienelė suteikia augalams mechaninio tvirtumo, jungia augalo ląsteles į audinius ir į organizmą. Ji labai svarbi gebėjimui išlaikyti formą, mažėjant turgorui. Prisiminsime ląstelės apibrėžimą;; Aptarsime ląstelės organoidų funkcijas;; Palyginsime. Turi ląstelės sienelę;; Turi centrinę vakuolę. Augalų ir gyvūnų ląstelių bendros struktūros ir funkcijos. Analizuojant biomedicininius vaizdus, svarbu išskir- ti ląsteles bei jos organoidus, atskirti triukšmą bei foną.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas Asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymo vykdymą prižiūri ir kontroliuoja. Rūšis: Įstatymas, Priė...