2017 m. liepos 14 d., penktadienis

Lietuviskos pavardes sarasas

Lietuviskos pavardes sarasas A B C Č D E F G H I J K L M N O P R S Š T U V Z Ž Pavardės sąraše - tai tik nuorodos į konkrečių pavardžių sąrašus. Dažniausiai sutinkamos lietuviškos pavardės. Rodoma 200 šios kategorijos puslapių (iš viso kategorijoje yra 2 872 puslapiai).

Lietuviskos pavardes sarasas
Teisingai visa tai galėsime suprasti tik išsiaiškinę lietuvių pavardžių istoriją. Kaip atsirado tos vadinamosios nelietuviškos pavardės: ar jos iš tikrųjų yra pasiskolintos iš kitų tautų ar jos tokios. Naudojimąsi žodynu reglamentuoja šios taisyklės. RKB parapijos gyventojų- katalikų sąrašas, 1844 m.
Lietuviskos pavardes sarasas
Bajorų sąrašai (Bajorystės tvirtinimas - giminių pavardės iš P raidės) Lydos bajorų sąrašai.


Lietuvių asmenvardžių yra trys grupės: vardai, pavardės, pravardės. Pagal lietuvių kalbos taisykles vyrų ir moterų pavardės turi skirtingas formas: iš vyriškų pavardžių su galūne -as (pvz. Kučiauskas) ištekėjusių. Populiariausios pavardės Lietuvoje Eil. Liūdna, bet išnyksta savitos ir niekur kitur nesutinkamos lietuviškos pavardės. Išnyksta kaip visas istorinis tautos paveldas; kaimai su nuostabiais pavadinimais. Tie, kurie domisi lietuvių pavardėmis, jas gali atrasti „Lietuvių pavardžių žodyne“, išleistame devintajame dešimtmetyje. Kaip susigaudyti mūsų vardų ir pavardžių pasaulyje, kalbamės su Valstybinės lietuvių kalbos.


Visų pirma įdomu žinoti, kiek lietuvių kalboje yra vyrų ir moterų vardų?

Lietuviskos pavardes sarasas
Europos ieškomiausių sąraše – ir lietuviškos pavardės. Europolo pranešime teigiama, labiausiai ieškomų asmenų sąrašas sudarytas didinant. Tokias pavardes turbut pats autorius sugalvojo cia…nu jau tokios ziaurios,kad net netikiu. Lietuvoje pavardės ėmė formuotis krikščionybės priėmimo laikotarpiu (XIV a. pab. – XV a. pr.). Iki tol baltų (tarp jų ir lietuvių) žemėse asmenys buvo įvardijami. Latvių ir lietuvių pavardžių sąrašai, atsiųsti M.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas Asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymo vykdymą prižiūri ir kontroliuoja. Rūšis: Įstatymas, Priė...