2017 m. liepos 26 d., trečiadienis

Taigos tundros grauzikas

Taigos tundros grauzikas Amerikos tundroje ir taigoje – čia rasi įdomius klausimus su atsakymais įvairiomis temomis. Echte Lemminge) – žiurkėninių (Cricetidae) šeimos graužikų gentis. Graužikai (lot. Rodentia) – gausiausias rūšių skaičiumi žinduolių būrys.

Taigos tundros grauzikas
Galūnės penkiapirštės, griaučiuose visada yra raktikauliai, kurie skirtingų graužikų. Taiga yra Žemės šiaurės pusrutulyje, tarp tundros ir mišriųjų miškų, kitur – stepių. Tundra – gamtinė zona, apimanti 11 563 300 km² plotą, kurioje neauga miškai ir yra amžinasis įšalas.


Beveik visi tundros plotai yra Europos, Azijos ir Šiaurės.

Taigos tundros grauzikas
Tai ir smulkūs urvuose gyvenantys graužikai- triušiai, sterblinės žiurkės, kurmiai. Tundra, plytinti į šiaurę nuo taigos, apima šiauriausias Aliskos, Knados ir. Iš ląstelių išaugintas ir persodintas graužikų inkstas puikiai funkcionavo. Dėl atšiaurių gamtos sąlygų tundroje gyvena nedaug gyvūnų rūšių. Stepėse gausu graužikų, kurie prisitaikė gyventi suartose dirvose. Gartenschlafer, Eichelmaus) - miegapelinių (Gliridae) šeimos graužikas. Eurazijos ir Šiaurės Amerikos taiga, miškatundrė ir iš dalies tundra.


Tundra(gyvūnija) Griežtos ribos tarp poliarinės dykumos ir tundros gyvūnijos nėra. Graužikus medžioja plėšrieji paukščiai – vanagai, pelėsakaliai, sakalai, lingės.

Taigos tundros grauzikas
Ypač daug dykumose graužikų ir roplių — driežų, gyvačių. Retai gyvenama Sibiro tundra ir taiga, o taip pat Arabijos, Turano žemumos ir Centrinės Azijos. Reiškiasi kiškiams, kanopiniams, plėšrūnams, graužikams, paukščiams. Sveiki, kurią vertėtų rinktis nepatyrusiam augintojui, kad pasiekti kuo geresnių rezultatų?


Gyvename žemdirbystės, o ne tundros ar taigos krašte.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas Asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymo vykdymą prižiūri ir kontroliuoja. Rūšis: Įstatymas, Priė...