2017 m. rugpjūčio 8 d., antradienis

Aleksandritas brangakmenis

Aleksandritas brangakmenis Aleksandritas – itin reta ir brangi chrizoberilo atmaina. Brangakmenio spalvų kaita priklauso nuo apšvietimo ir žmogaus sugebėjimo jautriai reaguoti į žalią. Tikras aleksandritas vienas brangiausių brangakmenių, todėl prekyboje dažniausiai pateikiami.

Aleksandritas brangakmenis
Tai mineralas, sudėtingasis berilio ir aliuminio oksidas, skaidri ir spalvota berilo atmaina, brangakmenis. Birželis: perlas, Mėnulio akmuo ir aleksandritas. Ryškiai raudonos spalvos brangakmenis simbolizuoja galią, jėgą. Jo gebėjimas pakeisti spalvą ir jo trūkumas palyginti su.
Aleksandritas brangakmenis
Papuošalas su brangakmeniu – tarsi asmens sargybinis (papildyta).


Tokie brangakmeniai kainuoja 250 JAV dolerių iki 5 000 JAV dolerių už karatą, tačiau geros kokybės aleksandrito karatas gali kainuoti 10 000 JAV dolerių už. Chrizoberilo rūšį sudaro trys skirtingi brangakmeniai, visai nepanašūs vienas į kitą. Visų bendra cheminė formulė – Al2BeO4. Ametistas padeda atrasti savo asmenybės dvasingumą. Tikima, kad kiekvienas brangakmenis skleidžia skirtingą energiją ir savaip. Brangakmenių istorijoje jų įstatymo būdai vystėsi kartu su akmenų šlifavimu. Pirmoji klasė – deimantas, rubinas, safyras, smaragdas, aleksandritas.


AL2BeO4, chrizoberilo atmaina, mineralas; pirmos klasės brangakmenis; saulės šviesoje permatomas.

Aleksandritas brangakmenis
Nuo senų laikų brangakmeniai buvo laikomi itin svarbia vertybe, kuri buvo perduodama iš kartos į kartą. Gamtoje randami mineralai išsiskiria. Sakoma, jog brangakmeniai turi ypatingų galių. Birželio - aleksandritas arba perlas, kuriuo puošdavosi tiktai karališkos šeimos nariai. VU Geologijos muziejuje sukaupta didelė mineralų kolekcija.


Berilas padeda sėkmingai spręsti problemas. Be to, berilas padeda harmonizuoti šeimyninius. Mineralai ir brangakmeniai buvo naudojami daugumai tiklsų jau daugybę šimtmečių. Brangakmeniai – tai gamtoje randami mineralai, išsiskiriantys savo grožiu ir. Pirmiausia, į ką atkreipiame dėmesį apžiūrėdami brangakmenį, yra. Europoje dėmesys brangakmeniais labai sustiprėjo XV ir XVI amžiuje, vystantis prekybai bei.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas Asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymo vykdymą prižiūri ir kontroliuoja. Rūšis: Įstatymas, Priė...