2017 m. rugpjūčio 2 d., trečiadienis

Daugyba su saknimis

Daugyba su saknimis Aistė Ignatavičienė 9-10 klasės koncentras. Prie abiejų lygties pusių pridėkite 2. Pastebėjau, jog visai primiršau veiksmus su šaknimis.

Daugyba su saknimis
Kai n=2 tada šaknies rodiklio nerašome ir šį pavidalą vadiname kvadratine šaknimi. Aritmetine kvadratine šaknimi iš skaičiaus a vadinamas neneigiamas skaičius, kurio. Todėl daugiaženklių skaičių daugyba dvejetainėj sistemoj išreiškiama tik. Jeigu veiksmai nėra vienarūšiai, iš pradžių atliekama daugyba ir dalyba, o po.
Daugyba su saknimis
Trupmenų ir sveikųjų skaičių daugyba; 2. Kai vardiklyje yra dvinaris su dviem kvadratinėmis šaknimis, iš esmės niekas. Veiksmų su n-tojo laipsnio šaknimis savybės: (a ir b – neneigiami realieji skaičiai).


Kartotinių šaknų ryšys su išvestinėmis. Neneigiamų sveikųjų skaičių daugyba. Veiksmai su kvadratinėmis šaknimis ir laipsniais, kurių rodiklis – sveikasis skaičius. Operacijos ženklas, Paskirtis, Prioritetas. Visi veiksmai, tokie kaip sudėtis, atimtis, daugyba ir dalyba gali būti ištęsti iki visų realiųjų skaičių, nes tokios pačios ypatybės ir veiksmai yra taikomi ir su šiais. Prisiminsime, ką vadiname kvadratine šaknimi iš neneigiamo skaičiaus.

Daugyba su saknimis
Paprasčiausiais atvejais atlieka sudėtį, atimtį, daugybą, dalybą, kėlimą kvadratu su kvadratinėmis šaknimis.


Veiksmai su n-tojo laipsnio šaknimis 80. Skaičiuotuvu ištraukia kvadratinę šaknį. Jei dauginame matrica iš skaičiaus, tai kiekviena matricos elementą reikia padauginti iš to skaičiaus. Vektoriaus daugyba iš skaičiaus 267. Laipsnių su vienodais pagrindais daugyba ir dalyba Dauginant laipsnius su vienodais pagrindais, pagrindas paliekamas tas pats, o laipsnių.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas Asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymo vykdymą prižiūri ir kontroliuoja. Rūšis: Įstatymas, Priė...