2017 m. rugpjūčio 25 d., penktadienis

Ožekšnis nuodingas

Ožekšnis nuodingas Ypač nuodingi šakniastiebiai ir uogos. Tai ir nuodingas, ir vaistinis augalas. Didžiausią grėsmę sode augantys nuodingi augalai kelia vaikams, nes.

Ožekšnis nuodingas
Europinis ožekšnis (Euonymus europaea) - nuodingas, ypač vaisiai. Tiesa, ne tik vaisiai, bet ir visas augalas yra nuodingas, nors ir ne. Ožekšnis yra dekoratyvinis augalas, be to, nuodingas. Teko net matyti parduodant tortus, sausainius ar tiramisu, ant kurių buvo parašyta „su.
Ožekšnis nuodingas
Mūsų soduose ir sodybose ožekšniai, deja, dar nėra dažni, nors dauguma iš jų labai dekoratyvūs, nereiklūs, atsparūs šalčiui, nebijo užteršto.


Daugelį nevalgomų ir nuodingų uogų atskirti nėra sudėtinga. Visose augalo dalyse yra nuodingų glikozidų. Karpotojo ožekšnio uogos Euripinis ožekšnis. Jų žievėje, lapuose, sėklose ir šaknyse yra alkaloidų, glikozidų. Vaisiais kartais apsinuodija vaikai, lapais. Labai nuodingas salierinių šeimos augalas. Nuodinga yra ožekšnio žievė, šaknys, o labiausiai – vaisiai. Pavyzdžiui, ožekšnis labai gražus kol žalias, o ypač gražus tampa rudenėjant, kai.


Ožekšnis nuodingas
Deja, daugelis mūsų dekoratyvinių augalų išties nuodingi. Nors ir ne mirtinai, bet visi ožekšniai yra nuodingi. Pereiti į Svečias: Nuodinga, bet taip gražiai šypsosi toje foto - Nuodinga, bet taip gražiai šypsosi toje foto :-). Smagu rasti ir aprašymą, buvo įdomu skaityt. Miškuose auga dar viena nuodingas augalas - varpotoji juodžolė. Nuodingas uogas užaugina ir dar vienas krūmas - ožekšnis.


Augale esantys glikozidai gali sukelti virškinimo trakto sutrikimus, sąmonės praradimą, net mirtį.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas Asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymo vykdymą prižiūri ir kontroliuoja. Rūšis: Įstatymas, Priė...