2017 m. rugsėjo 30 d., šeštadienis

Auksciausi kalnai zemeje

Auksciausi kalnai zemeje Visi 10 aukščiausių Žemės kalnų yra Azijoje Himalajų kalnyne. Jie traukia drąsuolius ir nuotykių ieškotojus, o vietiniai gyventojai. Visi pasaulio alpinistai, kurie drąsiai kopė į Everestą ir dabar gali didžiuotis, kad įkopė į aukščiausią pasaulio viršukalnę, iš tiesų dalinai.

Auksciausi kalnai zemeje
O štai ir pavojingiausias kalnas pasaulyje, pavadintas indų. Viršūnės pavadinimas, Šalis, Aukštis, m, Pirmo įkopimo data, Ekspediciją organizavusi šalis. Didžiausi Europos kalnai yra Alpės, jie užima milžinišką plotą ir tęsiasi Italijos. Jie tikrai nėra aukščiausi pasaulyje, tačiau dėl savo grožio tikrai gali pasivaržyti.


Auksciausi kalnai zemeje
Auksciausia kalnu virsune – DZOMOLUNGMA (8850 m). Didziausia misku sritis Zemeje – SIBIRO TAIGA. Ir du aukščiausi pasaulio kalnai K2 ir Everestas. Pagalvokite, kokiam dar sportui reikia kilti ant aukščiausių kalnų, kad. Aukščiausias kalnas Žemėje- Everestas (Kinija, Nepalas) Thank you! Suprantama, aukščiausi pasaulio kalnai privalo turėti slidinėjimo zonų. Vandenys žemėje labai patvino, ir jų padaugėjo, o laivas plūduriavo ant vandenų. Aukščiau ir aukščiau ant žemės kilo vandenys, kol visi aukščiausi kalnai visur.


Tai yra aukščiausiai kalnuose įsikūręs Europos miestas – 1560 metrų aukštyje virš jūros lygio.

Auksciausi kalnai zemeje
O Meros viršukalnė labiau izoliuota, mažiau turistinė. Jos fone – penki aukščiausi kalnai pasaulyje. Tad negali būti nieko geresnio“, – tvirtina O. Tarp… aukštų snieguotų kalnų yra didelė Tibeto karalystė, vėsi šalis, tapusi lauku, kurį nuskaidrino. Iš pietų — didingieji Himalajai, aukščiausi pasaulio kalnai. Kalnų čia daugybė, lietuviui toks vaizdas neįprastas ir gana svetimas. Patys laimingiausi žmonės gyvena tarp aukščiausių pasaulio kalnų – Nepale. Kalnai čia skirtingi, vieni tamsūs.


Atitinkamai, Nepalą vadinašalimi, kurioje stūkso aukščiausi pasaulyje kalnai. Horneles skardis, stūksantis ties Norvegijos krantais esančioje Bremangerlandet saloje, laikomas aukščiausiu. Prancūzijos pietryčiuose yra aukščiausi ir jauniausi Europos kalnai – Alpės. Pasienyje su Italija yra aukščiausia Europos viršūnė – Monblanas (4807 m). Kalnų slidinėjimo infrastruktūrą sudaro virš 40 km puikiai įruoštų trasų ir 20 keltuvų. Obergurglis – tai aukščiausiai kalnuose, viršutinėje Otztalio slėnio dalyje. Jis įsikūręs Burgenlando žemėje, kurią patys austrai dievina dėl įspūdingai.


Pasaulis: kalnai ir ugnikalniai - Geografija Viktorina Žaidimas: Seterra is a free map quiz game that will teach you countries, cities and other geographic locations.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas Asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymo vykdymą prižiūri ir kontroliuoja. Rūšis: Įstatymas, Priė...