2017 m. rugsėjo 29 d., penktadienis

Gyvunine lastele

Gyvunine lastele Tipinė gyvūninė (eukariotinė) ląstelė ir jos dalys. Ląstelė yra mažiausia organizmo dalelė. Gyvūnų ląsteles sudaro šios pagrindinės dalys: membrana, citoplazma ir branduolys.

Gyvunine lastele
Kuo skiriasi augalinė ląstelė nuo gyvūninės? Apskaičiuoti ląstelės dydį priklausomai nuo padidinimo. Augalinių ląstelių sienelė (apvalkalėlis). Pagal principinę ląstelės struktūrą skiriami prokariotai ir.


Vieni gaminkite augalinės ląstelės modelį, kiti – gyvūninės. Tam naudokite įvairias medžiagas (gamtines, popierių, plastiliną). Nors visos ląstelės labai panašios sandaros, bet dauguma jų atrodo skirtingai. Taip yra todėl, kad jos organizme atlieka nevienodus dar-. Learn vocabulary, terms, and more with flashcards, games, and other study tools. Longitudinal section of animal eukaryotic cell.


Includes the nucleus and its genetic 1 part. Viena turi augalų savybes, pavadinsime ją „augaline“, kitai suteiktos gyvulių savybės, pavadinsime ją „gyvuline“. Sienelė suteikia augalams mechaninio tvirtumo, jungia augalo ląsteles į audinius ir į organizmą.

Gyvunine lastele
Trumpas filmukas apie augalinę ląstelę. Aiškinama, kokiuose organuose subręsta žmogaus ir augalų lytinės ląstelės. Nors iš ląstelių sudaryta visa gyvybė. Išvardija gyvūninės ir augalinės ląstelės sudėtines dalis ir nurodo jų paskirtį.


Eukariotinės gyvūninės ląstelės neturi ląstelės sienelės. Palygina gyvūninę ir augalinę ląstelę. Pateikia augalinių ir gyvūninių ląstelių rūšių. Paaiškinkite, kuo augalinė ląstelė skiriasi nuo gyvūninės. Gyvūninė neturi chloroplastų – gauna maisto medžiagas. Kokią funkciją ląstelėse atlieka D raide pažymėta ląstelės dalis. Jau aišku, kad paveiksle pavaizduota gyvūninė ląstelė, o atsakymo variantas turėtų būti susijęs su funkcija, kurią atlieka augalinė ląstelė.


Naują kartą gali pradėti tik specializuotos reprodukcijos ląstelės, spermiai. Iki tol buvimo gyvūnine ląstele kaina buvo per aukšta“, – sako jis.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas Asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymo vykdymą prižiūri ir kontroliuoja. Rūšis: Įstatymas, Priė...