Kaip dziovinti voveraites Kaip teisingai džiovinti baravykus ir kitus grybus Taip pat džiovinti galite ir šilbaravykius ar voveraites. Jas galima ne tiktai kepti, bet ir sūdyti, džiovinti. As voveraites sumoviau ant keletos siulu ir balkone pasikabinau.
Vytintos voveraitės nėra labai aromatingos, tačiau jei nėra. Gairės: Džiovinti, Grybų patiekalai, Konservuoti patiekalai, dziovintos voveruskos, kaip dziovinti. Net keletą metų pastovėję, džiovinti grybai nepraranda. Jų yra ir Europoje, ir Azijoje ir JAV.Geriau malti kvapesnius grybus: baravykus, voveraites, briedžiukus. Tinkamai išdžiovinti grybai praturtins daugelį Jūsų patiekalų. Voveraičių rinkimas, augimvietės, voveraitės medicinoje, receptai iš voveraičių. Ypač tinka rauginimui rudmėsės, voveraitės, jauni kazlėkai, lepšės. Džiovinti geriausiai tinkami baravykai, kiti grybai džiovinami juoduoja. Vadinasi, terapiniais tikslais voveraitės turi būti naudojamos tik džiovintos, kaip milteliai ar. Liaudies medicinoje voveraitės yra neįkainojamas produktas.
Lietuvoje tai vienas renkamiausių grybų, nes nekirmija, o paruošti ypač gardūs, tačiau. Voveraitės - grybas, paplitęs ir Lietuvos miškuose.
Smulkintas voveraites, saulėje džiovintus pomidorus, saliero lapkotį. Tik šie grybai nepraranda maistinės vertės, o užšaldytos voveraitės apkarsta. Skirtingų rūšių grybus patartina džiovinti atskirai. Miškuose jau dygsta voveraitės – skanūs ir aromatingi grybai, kuriuos visi pažįsta ir.Džiovinami visi vamzdeliniai grybai, taip pat briedžiukai, pievagrybiai ir net kelmučiai. Džiovinimas yra paprasčiausias atsargus grybų paruošimo būdas.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą
Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.