2017 m. rugsėjo 19 d., antradienis

Kalba tai vertybe

Kalba tai vertybe Mano gimtoji kalba siandien rasinys. Todėl mūsų gimtoji kalba yra didžiulė pasaulinės kalbotyros vertybė. Kalba – neatsiejama žmogaus gyvenimo dalis, į ją žvelgiame kaip į esminę asmenybės galią, kuri skiria jį nuo visos kitos bežadės kūrinijos.

Kalba tai vertybe
Gimtoji kalba – vertybė Nuo pat gimimo kiekvienas žmogus susiduria su unikaliu bei kiekvieną dieną sutinkamu d alyku. Tai gali būti ne tik žodžiai, bet ir. Mokslinis straipsnis: Kalba — didžiausia vertybė. Tačiau ar tai vis dar aktualu jaunam žmogui?


Kalba tai vertybe
Suprasdami gimtąją kalbą kaip vertybę, juntame pareigą ja rūpintis, puoselėti ją. Nepriklausomoje mūsų valstybėje jai jau nebegresia jokie. Visais laikais buvo žmonių, kurie suvokė, jog gimtoji kalba – didelė vertybė. Išgyvendami gimtąją kalbą kaip vertybę, juntame pareigą ja rūpintis, puoselėti ją. Kiekvienam iš mūsų kalba yra labai svarbi gyvenimo dalis. Be jos negali būti visuomenės ,bei kultūros. Daug kalbama apie gimtosios kalbos reikšmę asmenybės pasaulėžiūrai. Mūsų kalba gali visai išnykti, o pasaulio įvykiai ir neprigijusi esperanto kalba rodo, kad šalys.


Dažnas lietuvis nesupranta, kad gimta kalba yra turtas ir vertybė.

Kalba tai vertybe
Jokia kita kalba nekalbu taip gerai, kaip lietuviškai. Bet, jeigu mes į didįjį pasaulį išeidami uždarysime savo. Taigi, sutinku su rašytojo nuomone, kad kalba – viena iš didžiausių vertybių. Ji yra ryškiausias tautos savitumo bruožas. O kas gi visgi griauna, žaloja mūsų. Apie intelektualią ir dvasingą iškalbą, kalbos turinį ir formą. Ar rašto kultūra šiandien yra vertybė?


Man asmeniškai didžiausia vertybė yra lietuvių kalba, kuri, nepaisant šitiekos kliūčių, išgyveno iki mūsų laikų. Lietuvos Respublikos piliečių 1992 m. Rita Miliūnaitė Lino Jociaus nuotraukos.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas Asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymo vykdymą prižiūri ir kontroliuoja. Rūšis: Įstatymas, Priė...