2017 m. rugsėjo 27 d., trečiadienis

Kirtiklis zuvis

Kirtiklis zuvis Lietuvoje dažna žuvis, paplitusi upeliuose, ežeruose. Kirtiklio kūnas : kūnas - gelsvos ar šviesiai pilkos spalvos, 5-13 cm ilgio ir 8-10 g svorio. KirtiKLiS – LiEtuvojE DažNa žuviS.

Kirtiklis zuvis
Paprastasis kirtiklis (Cobitis taenia) – karpžuvių. KIRTIKLIS (Cobitis taenia), vijūninių (Cobitidae) šeimos žuvis. Kūnas gelsvos ar šviesiai pilkos spalvos, 5-12 cm ilgio ir 8-10 g svorio.


Gyvena upėse, rečiau - ežeruose.

Kirtiklis zuvis
Paplitęs didesnių rajono upių smėlėto dugno biotopuose, pasitaiko Kauno mariose. Kadangi tai nedidelė žuvelė, ji negaudoma maistui. Gali būti naudojama masalui žvejojant plėšriąsias žuvis. Apie kirtiklių populiacijos mažėjimą mūsų šalyje. Chromobotia macracanthus (Klounas) labai populiari žuvis akvariumininkų tarpe tiek dėl savo spalvų, tiek dėl elgesio. Dėl ankstesnio savo lotyniško pavadinimo.


Kad šios žuvys į akvariumą gyvenome komforto ir yra ilgaamžis, vidutiniai parametrai laivo turėtų būti taip:. Prieš atsiskaityti kirtiklis žuvis į. Gudrus meškeriotojas pasitelkia į talką ir žuvis.

Kirtiklis zuvis
Lynas (Tinca tinca) – Lietuvos tautinė žuvis. Mūsų šalyje nykstančias žuvis saugo Lietuvos Respublikos saugomų. Auksaspalvis kirtiklis (Sabanejewia aurata), kuris įrašytas į Buveinių. Baltijos lašiša, kirtiklis, paprastasis kūjagalvis. Sarios upės vidurupis, žemupis. GRUŽLYS (Gobio gobio) Vienintelė žuvis, dėl kurios laikymo mano nuomonė.


Lietuvos vandenų žuvų fauna susiformavo poledyniniu laikotarpiu, todėl yra jauna ir negausi rūšių, bet savita. Tai nebuvo pramoninė žuvis, kuri darytų įtaką kitoms žuvims.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas Asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymo vykdymą prižiūri ir kontroliuoja. Rūšis: Įstatymas, Priė...