2017 m. rugsėjo 21 d., ketvirtadienis

Kroku auginimas

Kroku auginimas DELFI - Balta, geltona ir violetinė spalva, nedideli žiedeliai, siauri ir pailgi lapeliai ir žydėjimas pavasarį. Krokų auginimas ir ankstyvas pražydinimas. Krokai žydi pavasarį, rudenį ir net žiemą.

Kroku auginimas
DELFI - Jau liepos pabaigoje sodinami rudenį žydintys daržiniai krokai. Lietuvoje krokai vadinami labai įdomiais vardais: ankstėnai, čepronai. Apie krokus, jų auginimą, priežiūrą, veisles ir ankstyvą pražydinimą.


Deje, krokai žydi neilgai – vos 2-3 savaites.

Kroku auginimas
Krokus gėlynuose galima sodinti po vieną ar grupelėmis. Prieš mėnesį, besilankant bais mėgstamame gėlių turguje, vietas pardavėjas įtikino pabandyti auginti šafraną. Peržydėjusių krokų gumbasvogūniai iškasami liepos pradžioje, 5-10 dienų apdžiovinami sausoje, vėjo. Ypač žibuoklių auginimas yra populiarus Japonijoje, kur nuo XVIII amžiaus vidurio yra išvesta daugybė jų rūšių, net nebeturinčių įprastinio. Senovės graikams ši gėlė simbolizavo laimę, be to, krokas buvo laikomas Rytinės deivės Auroros gėle. Jis minimas senovės egiptiečių papirusuose, taipogi ir.


Ir smulkūs laukiniai, ir stambūs darželiniai krokai yra vilkdalginių šeimos. Auginami ne aukštesnėje kaip 10°C temperatūroje. Ir dar klausimukas ar čia toje dekoratyvinėje žolytėje jie auginami?

Kroku auginimas
Kaip auginti šluotelinę hortenziją, veislės, vietos parinkimas, priežiūra. Pašalus dirvą būtina padengti maždaug 15 cm storio mulčio sluoksniu. Kitoms svogūninėms gėlėms tiks ir šiek tiek pavėsinga vieta, o scyles, sniegžydres, krokus, kai kurias margutes ir miškines lelijas galite drąsiai sodinti po.


Ilgos ryškiai raudonos šafrano gijos, kurių auginimo ir surinkimo. Smulkius svogūnėlius užauginančios gėlės (pavyzdžiui, krokai, scylės) pagal šią taisyklę sodinamos beveik dirvos paviršiuje.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas Asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymo vykdymą prižiūri ir kontroliuoja. Rūšis: Įstatymas, Priė...