2017 m. rugsėjo 15 d., penktadienis

Trupmenu atimtis

Trupmenu atimtis Paprastųjų trupmenų skaičiuotuvas: sudėtis, atimtis, daugyba, dalyba, prastinimas, sveikos dalies išskyrimas. Tada tereikia sudėti (arba atimti) trupmenų skaitiklius, o vardiklis lieka toks pat. Jei norime sudėti paprastąsias trupmenas su vienodais vardikliais, tai skaitiklius sudedame, o vardiklį. Matematikos tema „Veiksmai su paprastosiomis trupmenomis. Atimdami trupmenas su vienodais vardikliais, iš pirmosios trupmenos skaitiklio atimame antrosios trupmenos skaitiklį, o vardiklį paliekame tą patį. Sudėtis ir atimtis“: paprastoji trupmena kaip dalmuo, paprastųjų trupmenų su vienodais ir. Skaičiuotuvas apskaičiuoja ir suprastina rezultatą ir paverčia jį į dešimtainę trupmeną.


Trupmenu atimtis
Iš pradžių pasižiūrėkime, kaip sudedami sveikieji dalybos iš to paties. Pavyzdžiui 257=2⋅7+57=197 2 5 7 = 2 ⋅ 7 + 5 7 = 19 7. Jeigu trupmenų, kurias norime sudėti ar atimti. Drąsutė Jatkonienė 9-10 klasės koncentras. Atsakymų variantai rodomi tik registruotiems. Pasirinkus neteisingą atsakymą, parodomas teisingas atsakymas ir paaiškinamas išsamus atsakymo radimas. Tereikia įvesti abiejų trupmenų skaitiklius ir vardiklius bei pasirinkti norimą atlikti veiksmą. Trupmenų su vienodais vardikliais sudėtis, atimtis.


Padėti mokiniams įsisavinti dešimtainių trupmenų veiksmų taisykles. Dešimtainių trupmenų sudėtis ir atimtis. Natūraliųjų ir dešimtainių skaičių sudėtis 106 ir atimtis 2. Interaktyvūs mokymosi objektai, susiję su trupmenų mokymu. Silvija Serikoviene — last modified 2011-01-08 05:14. Mišriųjų trupmenų sudėtis, atimtis.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas Asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymo vykdymą prižiūri ir kontroliuoja. Rūšis: Įstatymas, Priė...