2017 m. rugsėjo 27 d., trečiadienis

Zemes atmosfera

Zemes atmosfera Aukščiau (heterosferoje), dėl intensyvių kosminių Saulės. Pirmykštėje Žemės atmosferoje taip pat buvo daug anglies dioksido ir mažai deguonies. Dabartinė Žemės atmosferos sudėtis – biocheminių procesų rezultatas.

Zemes atmosfera
Tankiausia atmosfera prie Žemės paviršiaus. Kylant aukštyn, oro tankis mažėja, kol nepastebimai pereina į beorę kosminę erdvę. Sunku pasakyti, kada tiksliai atsirado Žemės atmosfera, tačiau galima drąsiai teigti, kad atmosferos sudėtis smarkiai pasikeitė nuo tada, kai prieš 4,6 milijardo.


Viršutinės atmosferos ribos nustatyti nėra įmanoma, tačiau teoriškai šia riba yra laikomas 1000.

Zemes atmosfera
Atmosfera yra gaubiantis žemės rutulį oro sluoksnis. Biologinė atmosferos padėties kilmė. Oro tankis jūros lygyje +15°C temperatūroje yra. MėnulisVidutinis Mėnulio nuotolis nuo Žemės centro - 384 400 km. Panašiai kaip stiklas, atmosferà praleidžia dalį saulės spindulių, įšildančių sausumą ir. Daugiausia deguonies prie pat žemės paviršiaus, kur oras tankiausias.


Laurynos Kriščiūnaitės nuotrauka 2009 m. Turbūt daugelis saulėtą vasaros dieną esame buvę šiltnamyje ir savo kailiu pajutę, kad oras ten daug šiltesnis negu. Savo tyrimų medžiagą trys nepriklausomos mokslininkų grupės.

Zemes atmosfera
DELFI - Žemės atmosfera ir vandenynai, davę pradžią gyvybei, atkeliavo iš kosmoso, greičiausiai – kartu su meteoritais ir kometomis, mano. DELFI - Dėl planetą supančio magnetinio lauko Žemės atmosfera, priešingai nei Marso ar Veneros, laikyta apsaugota. Tai reiškia, stebėjimai yra netikslūs. Mes žvelgiame į žvaigždes per storą atmosferos sluoksnį.


JAV ir Australijos geofizikai priėjo prie išvados, kad prieš 2,7 mlrd.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas Asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymo vykdymą prižiūri ir kontroliuoja. Rūšis: Įstatymas, Priė...