2017 m. rugsėjo 18 d., pirmadienis

Zemiausias vandenyno taskas

Zemiausias vandenyno taskas Aukščiausias taškas nuo jūros lygio – Džomolungma Himalajų kalnuose (8848 m);. Arkties vandenynas – mažiausias žemės vandenynas. Pats giliausias vandenyno taškas yra Javos duburyje, jo gylis siekia 7450 metrų.

Zemiausias vandenyno taskas
Pasiekęs už 320 kilometrų į pietvakarius nuo Ramiojo vandenyno Guamo. Twitter“ paliko įrašą: „Ką tik pasiekiau žemiausią vandenyno tašką. Tos giliausios pasaulinio vandenyno įdubos ribos vėliau buvo patikslintos: 1340 kilometrų ilgio ir vidutiniškai 59 kilometrų pločio, o giliausias išmatuotas taškas – 11.


Toliausiai į pietus nutolęs Pietų Amerikos žemyno taškas yra Čilės.

Zemiausias vandenyno taskas
Kuria raide (A–D) pažymėtas taškas yra labiausiai nutolęs į pietvakarius nuo. Toks šaltis buvo užklupęs rusų tyrinėtojus Vostoko stotyje. Kaspijos jūra – didžiausias pasaulyje ežeras ir žemiausias taškas. Troposfera – pats žemiausias ir tankiausias iš pagrindinių atmosferos sluoksnių. Tropinėse srityse virš vandenyno vėlyvą vasarą ir rudenį susidaro tropiniai. Atmosferos slėgis – tai toks slėgis, kuriuo kiekviename atmosferos taške oras.


Kas yra žemiausias taškas pasaulyje? Mariana įduba Šiaurės Ramiojo vandenyno. Tai apie 1,580 mylių ilgas, pagrindinė dalis, bet. Jį gamina žalieji sausumos ir vandenynų augalai. Kiribati salos vakarinėje dabartinio Ramiojo vandenyno. Vidutinis salų aukštis virš jūros lygio – 1,5 metrų, o aukščiausias taškas 2,3 metų.


Mokyklinio brandos egzamino taškų pasiskirstymas. Kurių žemynų krantus skalauja šis vandenynas ir jo jūros? Tolimiausi Azijos sausumos taškai yra: šiaurėje- Čeliuskino kyšulys, pietuose-. Indijos vandenynas, pietvakariuose- Viduržemio, Egėjo, Marmuro.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas Asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymo vykdymą prižiūri ir kontroliuoja. Rūšis: Įstatymas, Priė...