2017 m. spalio 31 d., antradienis

Azija valstybes

Azija valstybes Azija, didžiausia pasaulio dalis (~30 % viso sausumos ploto), čia gyvena apie 60 % pasaulio gyventojų. Rodomos 7 subkategorijos (iš viso yra 7 subkategorijos). Bangladešas (8 kat., 5 psl.) ▻ Butanas (10 kat., 6 psl.) I. Afganistanas, Kabulas, Gruzija, Tbilisis. Azerbaidžanas, Baku, Indonezija, Džakarta. Pietų Azija – didžiulė teritorija, kuriai priklauso 5 žemyninės ir kelios salų valstybės. Didžiausia iš jų – Indija, esanti Indostano pusiasalyje. Azijoje yra didžiausios pagal gyventojų skaičių pasaulio valstybės: Kinija (daugiau kaip 1,25 mlrd. gyventojų), Indija (daugiau kaip1,0 mlrd. gyventojų). Azijos valstybės kuria alternatyvą Pasaulio bankui.


Tikrai pigių oro linijų „Air Asia“ lėktuvui leidžiantis Bandar Seri Begavane skrydžių palydovė greitakalbe įspėja, kad mirties bausmė neišvengiama. Geografijos skaidrės, Skaidrės, 11 psl. Pietų ir Šiaurės Amerikos valstybės (2 dalis). Azijos regionai Pietvakarių ir vidurio Azija Vidurio Azija Vidurio Azija apima. Tikriausiai mėgsti skaityti komiksus? Mums buvo įdomu rašyti, todėl tikimės, kad Tau bus. Daka; politinė sistema – parlamentinė demokratija; valiuta – taka (BDT); vyraujanti religija – apie 89%.


Pereiti į Europiečiai Indjoje ir Mogolų valstybė - Antra, XVI a. Indijoje susikūrė galinga musulmoniška Mogolų valstybė. JAV valstybės sekretorius Johnas Kerry (Džonas Keris) šeštadienį pradėjo penkių dienų kelionę per kurią aplankys penkias Vidurinės Azijos. Pastaraisiais metais Kinijos vaidmuo Centrinėje Azijoje akivaizdžiai. Dėl politinių ir ekonominių pokyčių Azijos ir Ramiojo vandenyno regione spartos ES. Talibanas – o pastaruoju metu ir grupuotė „Islamo valstybė“ – nuolat kelia. Centrinė Azija (CA) yra labiau ne tarptautinės politikos.


Centrinės Azijos nėra – tai tik penkios labai skirtingos valstybės.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas Asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymo vykdymą prižiūri ir kontroliuoja. Rūšis: Įstatymas, Priė...