2017 m. spalio 28 d., šeštadienis

Vandens biologine reiksme

Vandens biologine reiksme Vandens reik šmė žmogaus organizmui Julija Vidžiūnaitė. Su vandeniu yra susiję visi svarbiausi gyvybiniai organizmų procesai – tai biocheminės reakcijos, kvėpavimas, mityba, medžiagų apykaita. VADAS Žmogaus organizme yra 65 - 70% vandens. Labiausiai paplitęs Žemėje junginys - vanduo. Sena kaip pasaulis, bet tikra tiesa – be vandens mūsų planetoje nebūtų gyvyb÷s. Svarbią reikšmę, laikant perteklinį rezorbuotą vandenį, turi oda ir kepenys. Mineralines medziagos skaidres. Mūsų organizmo vandens terpėje vyksta visos biologinės reakcijos, todėl žmogus turi gauti atitinkamą vandens ir maisto produktų kiekį.


Apibūdinti organinius junginius, įeinančius į ląstelių sudėtį. Paaiškinti šių organinių junginių ir vandens reikšmę organizmo gyvybinėms funkcijoms. Pereiti į Reikšmė - Ekosistemų lygmenyje nuo jos priklauso klimato reguliavimas, vandens švarumas, dirvožemio formavimasis, ir kita. Kohezija yra akivaizdi, kai vanduo teka – vandens molekulės neatsiskiria viena nuo kitos. Vanduo – labiausiai paplitęs Žemėje junginys. Dėl šios savybės vanduo puikiai išnešioja medžiagas ląstelėse ir už jų ribų. Biologinės molekulės veikdamos taip pat gali keisti vandens molekulių. Monosacharidai ir disacharidai yra saldaus skonio ir tirpūs vandenyje.


Halogenai nuodingi, blogai tirpsta vandenyje. Vandenyje taip pat yra biologiškai aktyvių mikroelementų, va-. Sidabringame vandenyje pašalinama dar ir biologinė taršą, t. Toks biologiškai švarus ir dar gydantis. Fluoro reikšmė žmogaus organizmui. Padidėjęs fluoro kiekis geriamajame vandenyje nustatytas Kretingos, Palangos, Klaipėdos, Šilutės, Kelmės rajonuose.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas Asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymo vykdymą prižiūri ir kontroliuoja. Rūšis: Įstatymas, Priė...