2017 m. spalio 27 d., penktadienis

Vardų kirčiavimas

Vardų kirčiavimas Kaip vartoti ir kirčiuoti vyrų ir moterų vardus, nesunku pasitikrinti patikimame, gerai parengtame, paremtame istorizmo ir sistemingumo principais Kazimiero. Kalbų žodynai; Vertimas; Terminai; Tarptautiniai žodžiai; Vardai; Pavardės. Lietuvių kalbos sakinių ir žodžių kirčiavimas.

Vardų kirčiavimas
Naujoji“ kalbininkų karta vardų kirčiavimą išnormino kaip ir daugelį bendrinių žodžių. Jau esu rašiusi, kad inteligentija ne kartą viešai spaudoje. Accentuation of Lithuanian compound female names. Kirčiavimo įskiepis MS Word'ui - Sakytinės kalbos įrašų bazė - Morfologinis anotatorius.
Vardų kirčiavimas
Dvikamienių lietuvių moterų vardų kirčiavimas.


Jūsų tekstas: (Enter) Sukirčiuotas tekstas:. Lietuvoje oficialiai imti vartoti tik krikščioniškieji. Taip pat manau,kad būtų visai naudinga, jeigu čia parašytųme (kas išmano šiuos dalykus :ax: ) , kaip kirčiuojami kai kurie vardai su tam tikrom galūnėm, gal kam. Kas link vardų kirčiavimo, tai mano galva čia dažnai ir tarmė pasireiškia. Literatūrinė kalba vis dėlto yra daugiau ar mažiau dirbtinė, sukurta. ALYTA S VARDO KILMĖ IR KIRČIAVIMAS. Alytůs yra vienas seniausių Lietuvos miestų. Jau 1387 metų dokumente vadinamas miesteliu.


Vardų kirčiavimas
Alytaus jaunimo ir suaugusiųjų mokyklos lietuvių kalbos pamokos „Vardų kirčiavimas“ planas. Tai su kartu su krikščionybe atėję vardai, pritaikyti prie lietuviško garsyno, kirčiavimo, tam tikrų formų, bet jų kilmė yra kita. Pavardžių su priesagomis -auskas ir -inskas kirčiavimas. Kai kurių ne Lietuvos TSR gyvenamųjų vietų vardų norminės formos. Vardas norminis kirčiavimas galūnėje I sande. Daugelio dvikamienių lietuvių vyrų vardų kirčiuotų pirmųjų dėmenų tvirtagalė priegaidė perimama iš bendrinių žodžių kirčiuotų šaknų, su kuriomis siejami tie. Dabar daug kalbama ir rašoma apie Lietuvos vardo paminėjimo istorijos šaltiniuose. Ignalinos vardo kilmė ir kirčiavimas.


Ten, kur dabar tyvuliuoja Ilgio ežeras, senovėje stovėjusi kunigaikščio Budrio pilis.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas Asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymo vykdymą prižiūri ir kontroliuoja. Rūšis: Įstatymas, Priė...