2017 m. lapkričio 24 d., penktadienis

Krutines slanksteliai

Krutines slanksteliai Jie nuo kaklo ir juosmens slankstelių skiriasi tuo, kad turi. Jį dažniausiai sudaro 32 slanksteliai (gali būti 33 ar net 34): 7 kaklo, 12 krūtinės, 5 juosmens, 5 kryžmens (jie tvirtai suaugę tarpusavyje), 3–4 uodegikaulio. Dažniausiai kompresinis lūžis pirmojo ir antrojo juosmens slankstelius, taip pat 11 ir 12 krūtinės ląstos slankstelių.

Krutines slanksteliai
Slanksteliai – tai yra kaulai, sudarantys stuburo pagrindą. II dalis, vizualiai pateikiama krūtinės slankstelių sąvoka. Stuburas primena raidę S, susideda iš 33 slankstelių, jie sudaro 5 stuburo dalis: kaklo (7 slanksteliai), krūtinės (12 slankstelių), juosmens (5 slanksteliai).


Vėliau pažeidžiami ir stuburo slanksteliai, tarpslanksteliniai sąnariai, stuburo.

Krutines slanksteliai
Prie dvylikos krūtinės slankstelių prisitvirtinę šonkauliai sudaro krūtinės ląstą. Stuburas (columna vertebralis), sudarytas iš 33 – 35 vienas į kitą panašių slankstelių: 7 kaklo, 12 krūtinės, 5 juosmens, 5 kryžmens, 3 – 5 suaugęs rudimentinis. Kuomet nelaiko raumenys, stuburo slanksteliai pasislenka ir sudaro „atsparias figūras“ - fermas. Aritmijos, krūtinės skausmas, išeminė liga. Dėl anatomijos pamokose buvome mokomi, kiek žmonių slankstelius. Krūtinės dalyje yra 13 slankstelių, kurie jungia šonkaulius. Su stuburu jungiasi krūtinės lasta ir nugaros smegenys.


Kaklinę stuburo dalį sudaro septyni kaklo slanksteliai. Skersinės ataugos sąnarinė duobutė (skersinė šonkaulinė duobutė).

Krutines slanksteliai
Krūtininę dalį sudaro 12 krūtinės slankstelių, prie. Kaklinę dalį sudaro 7 kaklo slanksteliai, krūtininę – 12 krūtinės slankstelių. Stuburo viena didžiausių sunkiosios sugadinimo ir raumenų sistemos, kaip dažnai lydi nugaros smegenų traumų. Kitos traumos stuburo slankstelių dislokacija.


Kaklo ir juosmens srities stuburo linkis vadinamas lordoze, krūtinės – kifozė. Visi kauliniai stuburo elementai slanksteliai yra vienodos formos, susideda iš kūno. Posts about stuburo slanksteliai written by manonugara.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas Asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymo vykdymą prižiūri ir kontroliuoja. Rūšis: Įstatymas, Priė...