2017 m. lapkričio 20 d., pirmadienis

Trombocitai plt

Trombocitai plt Sinonimai: kraujo plokštelės, PLT, Platelets. Atliekant kraujo tyrimus vertinami ir trombocitai ( PLT). Tai ląstelės, atsakingos už kraujo krešėjimą.

Trombocitai plt
Svarbus yra trombocitų kiekio sumažėjimas. Fizinis krūvis, stresas gali sukelti fiziologinę trombocitozę (PLT↑). Trombocitopenija – tai trombocitų skaičiaus kraujyje sumažėjimas. Ar turėčiau pradėt jaudintis, kad tyrimo metu nustatytas per didelis trombocitų kiekis?
Trombocitai plt
Kokios problemos prasideda jei jis pastoviai per didelis?


Trombocitai yra bespalvės kraujo ląstelės, būtinos kraujo krešėjimui. Leukocitų formulės diferencinis skaičiavimas. PLT) – tai ląstelės, atsakingos už kraujo krešėjimą. Esant trombocitų kiekio sumažėjimui, gali pasireikšti kraujavimai. PLT – kraujo plokštelės (trombocitai) yra labai svarbūs kraujo krešėjimui, dalyvauja stabdant kraujavimą, Stiprina ir standina kraujagyslių. Cirkuliacijoje trombocitai išgyvena apie 8-10 dienų, po to jie pašalinami per.


Ak tipiškai jungiasi su PLT membranoje esančiu glikoproteinu (GP) tik vartojant. Norėdami pradėti suprasti, kas yraŠi santrumpa.

Trombocitai plt
PLT (trombocitai) - tai trombocitų, tai yra mažiausias kraujo kūnelių trūksta branduoliai ir primenantis ratą. Hct), leukocitai (Wbc), granuliocitai, limfocitai+monocitai (x109 ir %), trombocitai (Plt), vidutinė korpuskulinė hemoglobino koncentracija (MCHC);. Nebepamenu normų ir kritinės ribos,bet siūlyčiau pasiskambint daktarei. RDW-SD – eritrocitų pasiskirstymo plotis, standartinis. Sveiki, Gal kas galite paaiskinti apie trobocitus? Mano kraujo tyrime PLT-413, o norma nuo 150-350.


Labai reikalingi PLT ( trombocitai ), visu kraujo grupiu. Vidutinė hemoglobino koncentracija eritrocite (MCHC).

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas Asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymo vykdymą prižiūri ir kontroliuoja. Rūšis: Įstatymas, Priė...