2016 m. liepos 22 d., penktadienis

Fotosintezes ir kvepavimo panasumai

Fotosintezes ir kvepavimo panasumai KVĖPAVIMAS, DEGIMAS IR FOTOSINTEZĖ Parengė Elvija Krištopaitytė Eglė Rakauskaitė 4d 2013-05-28 DEGIMAS FOTOSINTEZĖ. Gyvų organizmų energija priklauso nuo dviejų procesų: fotosintezės ir kvėpavimo. Vykstant fotosintezei energija sukaupiama, o kvėpuojant – atpalaiduojama. Panašumai Abiejų substratas – gliukozė. Angliavandenių, riebalų, baltymų molekulės vadinamos kvėpavimo. Ląstelinio kvėpavimo ir fotosintezės palyginimas. Mokėti apibrėžti, ką vadiname fotosinteze.


Parašyti fotosintezės reakcijos lygtį. Kokie kvėpavimo ir degimo panašumai ir skirtumai. Chloroplastų membranų paviršiuje fotosintezės metu. Ant mitochondrijų membranų aerobinio kvėpavimo metu. Cheminį virsmą - kvėpavimo reakciją ir jos lygtį. Augalai fotosintezei naudoja ne visą Saulės spektrą, o tik jo dalį (nuo 0,38 iki 0,71 μm). Palyginsime degimo ir kvėpavimo panašumus.


Būtent šiame procese svarbiausias vaidmuo tenka ląstelės. Kvėpavimas- tai procesas, kai organiniai junginiai skaidomi iki CO2 ir.

Fotosintezes ir kvepavimo panasumai
ALIOJI EUGLENA- vykdo fotosintezę, todėl deguonimi apsirūpina pati. Start studying Kvėpavimas ir fotosintezė. Aerobinio ir anaerobinio kvėpavimo panašumai. Paveiksle pavaizduotas fotosintezės bandymas, kuriame buvo tiriama, kaip fotosintezės metu išsiskyrusių dujų.


Paaiškinkite, kodėl rūkantysis dažniau serga kvėpavimo sistemos ligomis. Fotosintezei naudojama regimoji elektromagnetinio spektro šviesa. Prezentacijos palyginimas kurioje palyginamas ląstelinis kvėpavimas ir fotosintezė. Kraujotaka, kvėpavimas, šalinimas, virškinimas.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas Asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymo vykdymą prižiūri ir kontroliuoja. Rūšis: Įstatymas, Priė...