2016 m. liepos 13 d., trečiadienis

Kada nuimti porus

Kada nuimti porus Porus galima nuimti paskiausiai iš visų daržovių. Tačiau ilgiau kaip iki spalio pabaigos. Porus užauginti jau išmokome, norėtumėme juos ir išlaikyti kuo ilgiau.

Kada nuimti porus
Rikiuojant rudens darbus, šias daržoves galima nuimti paskiausiai. Taip pat porus į atvirą gruntą galima sodinti spalį, o tada lysvę mulčiuoti durpėmis. Pirmiau kasami burokėliai, kiek vėliau – morkos, ridikai, porai, salierai, pastarnokai, gelteklės, cikorijos. Agurkų, pomidorų, paprikų derlių patartina nuimti rugsėjo pradžioje.
Kada nuimti porus
Jei porus išrovėte ir parsinešėte į patalpą, žinokite – jie nemėgsta.


Kai išauga pirmasis tikrasis lapelis. Porai – tai švelnesnio skonio nei svogūnai daržovės. Kaukę nuimti yra pakankamai skausminga, ypač jei ant veido turite plaukelių. Sutraukianti poras, skaistinanti kaukė. Spalio mėnesį patariama baigti nuimti krapų, špinatų ir salotų derlių. Rugsėjo mėnesį iškastus porus, kuriuos rūsiuose apkasėte smėlyje, galite panaudoti.


Jie nebijo šalnų ir auga visą spalį. Porams taip pat nebaisus šaltukas - nurauti reikėtų tik jei prognozuojamas.

Kada nuimti porus
Lapkotinių salierų lapkočiai skanūs tik balti, todėl, 20—30 dienų prieš nuimant jų derlių, kiekvieno augalo lapkočiai surišami ir apvyniojami 40. Auginami kaip svogūnai, Derlių reikia nuimti laiku, kai tik laiškai pradeda vysti, nes. Ką daryti, kad nuimtas derlius teiktų džiaugsmą ir vitaminus iki pat pavasario. Jeigu tikite šia liaudies prognoze, pats laikas nuimti derlių. Norint, kad daržovių derlius būtų geros kokybės, jį turime nuimti tinkamu laiku. Vėliausiai galime nuimti porus ir kopūstus.


Dalį porų, pastarnokų, topinambų galima palikti žiemoti, anksti pavasarį turėsime gerai išsilaikiusių. Derlius: Nuimamas gegužės – birželio mėnesį, kai susiformuoja sveiki ir gražūs laiškai. Auginimas: Kadangi porai auga labai ilgai juos sėti reikia jau balandžio. Baklažanų, paprikų, pomidorų, ankstyvųjų agurkų, salierų, porų daigus galime. Jei nespėjama laiku nuimti plėvelę nuo dygstančių augaliukų – ištįsta. Tai padės odai atrodyti sveikai ir patraukliai.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas Asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymo vykdymą prižiūri ir kontroliuoja. Rūšis: Įstatymas, Priė...