2016 m. liepos 16 d., šeštadienis

Karves skrandis

Karves skrandis Ir arkliai, ir karvės ėda žolę, tačiau tik karvės ją atrajoja. Atrajojimas yra specifinis ir turbūt efektyviausias gyvūnų virškinimo būdas. Karvės temperatūra turi būti apie 38-39 °C.

Karves skrandis
Sveika karvė yra budri ir stipri, jos kailis blizga, o skrandis – pilnas. Pastaraisiais dešimtmečiais didėjant karvių produktyvumui, daugėja ir virškinimo. Galimos dvi šios ligos formos - šliužo dislokacija į kairę. Po apsiveršiavimo karvės gali sirgti daugybe ligų, pradedant nuo tokių kaip parezė po apsiveršiavimo, ketozė, tešmens uždegimu, joms gali pasisukti skrandis ir.


Karves skrandis
Per parą karvės šliuže pasigamina 40 – 80l sulčių. Karvių keturių skyrių skrandis labai didelis - jis sudaro 15% visos karvės masės. Pirmasis skyrius - prieskrandis, antrasis - tinklainis, trečiasis - knygenos. Jis prasideda nuo stemplės ir pereina į dvylikapirštę plonąją žarną. Išmokite pasigaminti patys Jūsų receptai. Vokietijos mokslininkai sukūrė piliulę, kuri sulaiko dujas karvių skrandyje ir metaną paverčia gliukoze.


Tačiau, vartojant šias piliules, būtina. Karves skrandis - čia rasi skelbimų, atitinkančių ieškomą žodį. Nori pirkti, parduoti, nuomoti, dovanoti? Karvė yra svarbiausias ne tik mūsų planetos, bet ir visos visatos gyvūnas. Tai vienintelis gyvūnas, teikiantis patį brangiausią visatos produktą. Dar vakar visoms karvėms vitaminų prileidau. Skrandis – praplatėjusi virškinimo organų sistemos dalis. B karvės gauna šieno, šiaudų, šienainio, avižų ir rugių miltų.


Atrajotojų skrandis kartu su įprastomis funkcijomis turi ir gerą. Gūžys ir raumeningas skrandis taip pat būtų labai pravertę juos virškinant.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas Asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymo vykdymą prižiūri ir kontroliuoja. Rūšis: Įstatymas, Priė...