2016 m. liepos 12 d., antradienis

Kas yra vandens indai

Kas yra vandens indai Lapai reguliuoja vandens apykaitą (transpiracija), aprūpina augalą deguonimi. Medienos sluoksnyje yra vandens indai, kuriais vanduo teka iš šaknų į lapus. Medienos indų ląstelės yra negyvos, jų likę tik į vamzdelį panašią. Augalų audiniai yra skirstomi į: gaminamuosius ir pastoviuosius. Vandens indus sudaro negyvos, tuščiavidurės ląstelės. Augalai siurbdami iš dirvos vandenį su mineralinėmis druskomis turi juo aprūpinti visą augalą. Kažin ar susimąstome, o kas yra vanduo? Bet šios vandens molekulės nėra kaip žirniai subertos į indą.


Laidieji audiniai:vandens indai (trachėjos ir tracheidės medienoje); 15. Stiebas yra tvirtas ir stačias, šaknys – lanksčios. Rėtiniai indai — augalo karnienos elementai, kuriais org. Sienelės dalis, kurioje yra perforacijos, vadinama perforacine. Pirmuoju vystymosi momentu dalijimosi būdu atsiradusios ląstelės yra. Inde vanduo nusidažė viena spalva. Panašus procesas vyksta ir organizmuose.


Ne mažiau svarbus augalui yra ir vanduo. Svarbiausi morfologiniu ir funkciniu požiūriu karnienos elementai yra rėtiniai indai. Mano nagrinėjama tema yra apie augalų šaknis, jų vystymuisi, sandara. Abiejų tipų l tuščiavidurės ir negyvos, tačiau vandens indai yra storesni , neturi l skersinių sienelių ir sudaro ištisinį vamzdį, kuriuo teka vanduo ir mineralinės. Dažnai indaplovės būdavo peikiamos, neva jos sunaudoja itin daug vandens, yra labai triukšmingos, sunaudoja daug indų ploviklio, o ir. Juk būtent toks yra svarbiausias klausimas, kalbant apie šiuolaikines vestuves. Esu tik senas indas, kuriame yra šiek tiek Dievo žodžio vandens.


Pagalvokime, kiek karšto ir šalto vandens išeikvojama „pro šalį“, kai indus plaunate rankomis. Ekonomiškiau yra plauti indaplove. Augalams yra būdinga ląstelinė struktūra, kuri sudaro audinius ir organus. Hidroidų: vandens indų, tracheidžių tipai, sandara, kilmė ir vystymasis.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas Asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymo vykdymą prižiūri ir kontroliuoja. Rūšis: Įstatymas, Priė...