2016 m. liepos 22 d., penktadienis

Kur vyksta glikolize

Kur vyksta glikolize Glikolizės metu vyksta oksidacija, t. Kiekviena NAD molekulė du elektronus, ir vieną vandenilio joną. Yra keturi aerobinio proceso etapai: glikolizė, pereinamoji reakcija, Krebso.

Kur vyksta glikolize
Ląstelinis aerobinis kvėpavimas vyksta mitochondrijose, kurios gamina ATP. Tai yra procesas, kai vandenilio ir elektronų akceptorius yra ne deguonis, t. Pastaruoju atveju piruvatas redukuojamas NADH, susidaro laktatas ir. Aerobinis gliukozės metabolizmas vyksta daugelyje audinių ir organų ir yra.
Kur vyksta glikolize
Navikinėms ląstelėms būdinga padidėjusi aerobinė ir anaerobinė glikolizė, bet.


Reakcija, kurios metu gliukozė skyla į 2 piruvato (pirovynuogių rūgšties) molekules. Vyksta mitochondrijų kristose, susidaro 32 ATP molekulės. Išsiskiria toks energijos kiekis, kurio pakanka dviem ATP molekulėms pagaminti. Citoplazma-gaubia branduolį, įvairius membraninius darinius ir nemembranines struktūras. Citoplazmoje vyksta daug metabolinių procesų, tokių kaip glikolizė. Rūgimo pradinis etapas- glikolizė(kaip ir aerobinio kvėpavimo metu). Pro žioteles, pro kurias vyksta dujų mainai, paimamas atmosferos.


Kvėpavimas vyksta tiek aerobinėmis, tiek ir anaerobinėmis sąlygomis.

Kur vyksta glikolize
Gliukozė skyla daugiausiai glikolizės būdu, tik apie 2 proc. Galbūt dėl to glikolizė vyksta citozolyje ir jai nereikia deguonies. Bakterijos atsirado anksčiau už kitus organizmus, ir netgi šiandien dalis jų tebėra anaerobinės ir. Ji vyksta aerobinėmis sąlygomis, prasideda nuo glikolizės, o galutinis jos produktas yra pirovynuogių rūgštis (piruvatas). Tais atvejais, kada nepakanka deguonies tam, kad būtų aprūpintas funkcinis energijos srautas, vyksta anaerobinės glikolizės suaktyvinimas.


Kas yra glikolizė ir apie fermentinių reakcijų sekas pasakyti. Anaerobinėmis sąlygomis glikolizė vyksta labai intensyviai - susidaro daug laktato ir mažai ATP.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas Asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymo vykdymą prižiūri ir kontroliuoja. Rūšis: Įstatymas, Priė...