2016 m. liepos 19 d., antradienis

Storosios zarnos funkcija

Storosios zarnos funkcija Tulžis yra žalsvai geltonos spalvos, kartus skystis, dezinfekuojantis žarnyno. Storosios žarnos atliekamos funkcijos:. Jos gleivinei būdinga sekrecinė ir rezorbcinė funkcijos.

Storosios zarnos funkcija
Virškinimo sistema taip pat atlieka apsauginė funkciją, saugodama organizmą nuo. Storąją žarna taip pat sudaro trys dalys: akloji žarna su kirmeline atauga. Liežuvis atlieka daug funkcijų: varto kramtomą maistą, suvilgydamas. Iš plonosios žarnos į storąją žarną patenka nereikalingos nesuvirškinto maisto atliekos.


Storosios zarnos funkcija
Storoji žarna yra vamzdelio formos organas. Kasdien plonosios žarnos 1,5-2 litrai turinio patenka į storąją žarną. Tiesiosios žarnos – apdorojimas, struktūra, funkcijos. Videocolonoscopes - storosios žarnos polipas. Dažniausiai ligos tiesiosios žarnos yra:. Kolorektalinis vėžys ar "storosios žarnos" vėžys yra viena iš 5 dažniausiai pasitaikančių vėžio lokalizacijų Lietuvoje. Straipsnyje analizuojama storosios žarnos pooperacinių pakitimų.


Klinikiniai ir rentgenologiniai duomenys rodo, kad pooperacinės funkcijos atsistatymas. Skiriamos 3 dalys: akloji žarna, cecum; gaubtinė žarna, colon; ir tiesioji.

Storosios zarnos funkcija
Pro jų kraujagysles rezorbuojasi suvirškintos. Lėtinis storosios žarnos uždegimas su padidėjusia motorine funkcija. Geriamas šiltas mineralinis vanduo po 100-150 ml 1-2 kartus per dieną. Dvylikapirštė žarna prasideda betarpiškai nuo skrandžio prievarčio ir susisuka kaip. Be rezorbcinės, storosios žarnos gleivinė pasižymi ir sekrecine funkcija.


Gaubtinės žarnos - tai yra pagrindinis, apatinė dalis žarnyne.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas Asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymo vykdymą prižiūri ir kontroliuoja. Rūšis: Įstatymas, Priė...