2016 m. rugpjūčio 30 d., antradienis

Kristaline soda.

Kristaline soda. Natrio hidrokarbonatas – balti kristaliniai milteliai, be kvapo. Jis šiek tiek sūrus, šarminiu skoniu primenantis skalbiamąją sodą (natrio karbonatas). Daugiafunkcinė pagalba namų ūkyje ir sode, kad švara būtų nekenksminga aplinkai.

Kristaline soda.
Soda yra natūrali gamtinė medžiaga. Stiklo gamyboje, kaip vandens minkštiklis. NaOH – „muilo akmuo” arba kaustinė soda.


Gerai tirpsta vandenyje, išskirdama šilumą.

Kristaline soda.
Integruotų lietuvių kalbos ir raštijos išteklių informacinė sistema kristalinė soda. Efektyviai šalina riebalus, purvą. Sodos hidrokarbonatas (sinonimai – natrio bikarbonatas, geriamoji soda, maistinė soda) – tai balti kiek sūraus skonio kristaliniai bekvapiai milteliai. HEITMANN skysta kristalinė soda su purkštuku, 500 ml. Kristalinės medžiagos, kurių sudėtyje yra chemiškai prisijungusio.


Soda maisto – formulė, naudoti, žala. Medžiaga yra balti kristaliniai milteliai su sūrus skonis plačios apimties. Na2CO3 vadinamas kristaline ar skalbiamaja soda. Nedideli sodos kiekiai randami gamtoje kai kurių ežerų vandenyje.

Kristaline soda.
Vario sulfatas, arba mėlynasis akmenėlis, yra ryškiai mėlyna kristalinė. Kalcinuota soda (skalbiamioji soda) – yra balti, vandenyje tirpstantys milteliai. Liogienė valo dujinę viryklę, orkaitę ir šaldytuvą. Tai šiek tiek sūrūs, balti kristaliniai bekvapiai milteliai.


O man klausimas iškilo kas yra kristalinė skalbiamoji soda? Soda - junginys, kristalinė kieta medžiagamedžiagos, kurios tirpsta vandenyje ir padėti veiksmingai kovoti su antsvorio problema.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas Asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymo vykdymą prižiūri ir kontroliuoja. Rūšis: Įstatymas, Priė...