2016 m. rugpjūčio 27 d., šeštadienis

Lasteles citoplazma

Lasteles citoplazma Ja užpildyta visa prokariotinė ląstelė. Eukariotinės ląstelės yra sudėtingesnės, jų branduolys nuo likusios ląstelės. Augalų, grybų ir bakterijų ląsteles be plazminės membranos supa ir tvirta sienelė. Kiekvienos ląstelės pagrindinės dalys yra šios: apvalkalėlis, citoplazma ir branduolys. Tai tąsi masė, užpildanti ląstelės vidų. Joje nuolat vyksta cheminės reakcijos, gaminamos ir perdirbamos organinės medžiagos. Ji yra įsiterpusi tarp sienelės ir vakuolės.


Citoplazma - stambiausias protoplasto komponentas. Protoplastas – citoplazma kartu su branduolio struktūra, tai gyvoji ląstelės dalis. Branduolio apvalkalas tęsiasi jungdamasis su kitomis citoplazmos membranomis. Tačiau kitų gyvūnų ląstelės tūrį reguliuoja plazminė membrana, ląstelės tūris. Funkcijos: sąlygoja visų ląstelės dalių judėjimą. Palyginti įvairių protistų ląsteles ir jų organeles. Ląstelės sienelė – gaubia plazminę membraną. Intarpai – nepastovūs citoplazmos dariniai.


Nepaisant to, ląstelės pažeidimas ir mirtis paprastai yra susiję su šiais mechanizmais:.

Lasteles citoplazma
Tokios ląstelės esti padidėjusios, jų citoplazmoje, tiriant šviesiniu. Prokariotinės ląstelės tai bakterijos ir melsvabakterės. Kapsidė suyra išlaisvinadama savo sudėtį į. Viruso genomas yra sudarytas iš RNR (2. kopijos) ir nuosavo. Paburkimas (edema): padidėja ląstelės apimtis dėl Na+ - K siurblio pažeidimo. Tai pirmoji beveik visų pažeidimo formų išraiška. Mokinys Redas ląstelę apibūdino tokiu sakiniu: ,,Tai lyg mažytis kambarėlis.


Išvardina bet kurias dvi ląstelės dalis: sienelė; citoplazma; branduolys ir kt. Visos eukariotinės ląstelės turi vidines membranomis atskirtas struktūras.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas Asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymo vykdymą prižiūri ir kontroliuoja. Rūšis: Įstatymas, Priė...