2016 m. rugpjūčio 2 d., antradienis

Reflekso lankas

Reflekso lankas Jis yra anatominis reflekso vienetas. Nugaros smegenys ir refleksas - Mano pamokos","rh":"dienorastisdarbo. Mokinių testavimo sistema eTest.

Reflekso lankas
Praneškite apie kitą vaizdąPraneškite apie įžeidžiantį vaizdą. Analizuoti reflekso lanko schemą. Ištirti ir paaiškinti kelio girnelės. Pateikti nesąlyginių refleksų.
Reflekso lankas
Apibūdinti nugaros smegenų sandarą ir funkcijas.


Kad refleksas vyktų, visų pirma turi būti tam tikra priežastis, tai yra dirginimas. Kelias, kuriuo sklinda jaudinimas reflekso metu, vadinamas reflekso lanku. Reflekso lankas– nervinio impulso kelias nuo. Ašarų liaukų gaminamas skystis. Arterinio kraujo spaudimo reguliacija. Reflex lanko absoliutus refleksai yra uždaryti per stuburo smegenis, smegenų kamiene ir požievinių smegenų branduoliuose. Dažniausiai studijavo klinikoje.


Paveiksle pavaizduotas nepilnas reflekso lankas.

Reflekso lankas
Lentelėje įrašykite paveiksle skaičiais pažymėtų reflekso lanko dalių pavadinimus. Išsišakoję juntamųjų neuronų galai dendritai. Nesąlyginių ir sąlyginių refleksų. Sužinoti reflekso lanko sandarą. Struktūros, kurios dalyvauja šiose reakcijose, vadinamos reflekso lanku.


Nervų sistema veikia refleksų pagrindu (reflektoriškai). Juntamieji (sensoriniai, aferentiniai), judinamieji (motoriniai, efektoriniai). Stebėdami rankos atitraukimą nuo degančios žvakės suprasite. Atsakymų variantai rodomi tik registruotiems sistemos eTest. Taip yra dėl jame esančių trumpųjų bei ilgųjų reflekso lanko (neuroninių ląstelių) ataugų, užsibaigiančių galvos ar nugaros smegenyse, taip pat – dėl daugelio. Laikas nuo dirginimo pradžios iki atsako į dirginimą vadinamas reflekso laiku.


Jį apskaičiuoti galima apytiksliai , kai.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas Asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymo vykdymą prižiūri ir kontroliuoja. Rūšis: Įstatymas, Priė...