2016 m. rugsėjo 14 d., trečiadienis

Nuodingas voras karakurtas

Nuodingas voras karakurtas Ukrainoje nuodingi vorai puola žmones. Karakurtas - vidutinio dydžio voras (patelė - 10-20 mm, patinas 4-7 mm), juodas, su raudonais. Vienuoliktokas laisvalaikį leidžia tarp nuodingų tarantulų, egzotiškų pelių ir tarakonų.

Nuodingas voras karakurtas
Vienas tokių itin pavojingų vorų – karakurtas. DELFI - Londone gyvenančiam lietuviui į ranką įkando iš bananų kekės netikėtai iššokęs nuodingas voras. Toks virškinimo tipas vadinamas išoriniu. Vieni voragyviai deda kiaušinius, kiti veda jauniklius.
Nuodingas voras karakurtas
Daugelis yra grobuonys, dalis ypač nuodingi (nuodingieji vorai).


Vorai (lot. Araneae) – bestuburių gyvūnų būrys, kurio atstovai sugeba gaminti. Yra labai pavojingų vorų (karakurtas) ne tik laukiniams bei naminiams. Karakurtas - (tiurk.) - nuodingas voras Latrodectus mactans tredecimguttatus, kūno ilgis maždaug 2 cm, kojos ilgos, plonos; juodas; ant patino ir nesubrendusios. Siekinys — indoeuropiečių ir kai kurių kt. Lathrodectus tredecimguttatus; gyvena Š. Vieni turi nuodingas uodegas, kiti - tvirtas žiaunas.


Tarp jų gali būti baisusis karakurtas. Mat voras savo landą dažnai įrengia starų ir pelėnų urvelyje.

Nuodingas voras karakurtas
Ne (-1) Taip (+1) (Be įvertinimo) Loading. Kupranugario antitotemas - nuodingas Voras karakurtas. Vorai mezga voratinklius iš dviejų rūšių šilko siūlų, kuriuos gamina kūno gale esančios. KARAKURTAS: Šių vorų patelės yra vadinamos juodosiomis našlėmis, nes. Uzbekijoje yra aptikęs 15 rūšių nuodingų voragyvių, o V. Karakurtas — pats nuodingiausias voragyvis, ypač patelė, kuri dar vadinama.


Latrodectus giminės atstovais, kuriai priklauso liūdnai pagarsėję vorai tokie kaip Juodoji našlė, karakurtas ir pan. Marytė iš ilgakojės ir ilgarankės it voras karamora73 mergytės sparčiai virto skaisčia mergaite. Toje vietoje, kur ákando karakurtas, uþdedami 2–3 degtukai ir padegami.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas Asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymo vykdymą prižiūri ir kontroliuoja. Rūšis: Įstatymas, Priė...