2016 m. rugsėjo 19 d., pirmadienis

Rasakilos gydomosios savybes

Rasakilos gydomosios savybes Apie naudingas kiaulpienių savybes buvo žinoma jau labai seniai. Dar Avicena rekomendavo šį augalą kaip gydomąją priemonę, padedančią sergant. Bet svarbiausia - kad gydomųjų savybių jauni burokėlių lapai išlaiko ir.

Rasakilos gydomosios savybes
Gydomosiomis savybėmis pasižyminti rasakila yra naudojama liaudies medicinoje. Nuo senų senovės buvo pastebėta įdomi rasakilų savybė. Paprastoji rasakila yra daugiametis žolinis augalas. Nors gydomųjų žolelių veiksmingosiomis savybėmis jau niekas neabejoja.


Rasakilos gydomosios savybes
Arbatos, kurioje yra medetkų, rasakilų, kraujažolių, notrelių. Gydomosios, stiprinančios galios įgyja ir vanduo, ypač tekantis. Rasakila – daugiametis 30–50 cm aukščio žolinis augalas. Visų rūšių rasakilos tarpusavyje panašios ir sunkiai atskiriamos. Jau viduramžiais buvo manoma, kad šis augalas turi stebuklingų gydomųjų savybių. Paprastasis amalas turi gydomosios galios nuo spalio pradžios iki gruodžio bei kovo.


Vaistinės savybės Baikalinės kalpokės vaistinėje žaliavoje kaupiasi medžiagos. Rasakilos auga drėgnose pievose ir ganyklose, ypač kalnų vietovėse. Sinonimai Liaudis rasakilas taip pat vadino: panelė rasuolė, rasakilėlis.

Rasakilos gydomosios savybes
Viduramžiais tikėta, kad šis augalas turi stebuklingų gydomųjų savybių. Medicinoje preparatams gaminti naudojama rasakilos antžeminė dalis, išdžiovinta gerai. Kraujažolė ir jos gydomosios savybės.


Elžbietos Eitmantienės, turi gausybę gydomųjų savybių. Rasakila: Didelės kuklios žolelės galios: labiausiai tinka moterims, bet padės ir vyrams. TRIPHALA – tai sena gydomoji priemonė, kuri daro stebuklus su.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas Asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymo vykdymą prižiūri ir kontroliuoja. Rūšis: Įstatymas, Priė...