2016 m. spalio 27 d., ketvirtadienis

Baobabas kur auga

Baobabas kur auga Baobabas – būdingas Afrikos savanos medis. Savaime auga tropinėje Afrikoje, Madagaskare, Komoruose, bet centrinėje Afrikos dalyje pasitaiko labai retai. Nepaisant to, kad jie užauga labai dideli, šie medžiai auga itin lėtai, ir tai turbūt susiję su retais liūčių sezonais.

Baobabas kur auga
DELFI - Afrikoje auga daug neįprastų augalų, tačiau iš visų jų keisčiausias – tikrasis baobabas. Jis nepakartojamas ir nesupainiojamas su jokiu. Baobabo medžiai auga įvairiuose Afrikos vietose ir yra įvairiai panaudojami. Jie gali augti šimtus metų ir užauga iki 30 m aukščio, o skersmuo siekia iki 15 m.
Baobabas kur auga
Pavyzdžiui, trečią dieną išgirdau, koks nelemtas dalykas yra baobabų kerojimas.


Jeigu tai būna ridikėlio arba rožės daigas, jis gali sau augti kaip tinkamas. Auga lėtai, bet tikriausiai dėl to kad Afrikos. Nuo senų laikų vietiniai baobabų vaisius vertino dėl naudos sveikatai, odai ir plaukams. O per sausąjį sezoną numetę lapus, suaugę baobabai labiau primena ne. Vakarų Australijoje baobabai auga nuošaliame Kimberlio regione ir greta jo. Tai masyvus augalas, augantis labai lėtai, bet tikriausiai dėl to kad Afrikoje iškrenta nedaug kritulių. Tačiau užaugę baobabai išgyvena net iki 2. Arūnas Puodžiukai kviečia Jus visus atvykti į Zanavykų muziejų ir nusikelti ten, kur auga baobabai: "Yra ned.

Baobabas kur auga
Adansonia digitata; auga Afrikos savanose.


Tule, Montezuma kiparisas, auga Santa Maria del Tule miesto centre. Baobabų medžiai, kurių amžius siekia iki 800 metų, savaime. Pasak afrikietiškos legendos, supykęs dievas išrovė Baobabą, o atgal. Dažniausias tikrųjų baobabų aukštis 12-19 metrų.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas

Nepilnamečių duomenų apsaugos įstatymas Asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymo vykdymą prižiūri ir kontroliuoja. Rūšis: Įstatymas, Priė...